De ideeën in de categorie Wonen (74)

Ik vind het heerlijk; op een prachtige zomeravond nestel ik mij met een boek en een glas wijn op de loungebank die onder de veranda in mijn tuin staat. In het buitenseizoen zijn die avonden dat je lang kunt buiten zitten slechts op één hand te tellen. ‘s Avonds wordt het behoorlijk vroeg alweer koud en kil en de herfst doet vaak al veel te vroeg zijn intrede. Om langer van het buitenseizoen te kunnen genieten hebben wij van onze loungetafel een vuurtafel gemaakt. Dit kan op een heel eenvoudige manier met de inbouwbrander Brann van het merk Burni. Dit merk is afkomstig van het Nederlandse bedrijf Adezz, een bedrijf dat gespecialiseerd is in hoogwaardige tuinproducten die een meerwaarde zullen zijn in elke tuin. Hoe wij de brander in onze tafel geplaatst hebben vertel ik je in dit artikel.

Maak van je tuintafel een vuurtafel

Een tafelhaard stond al heel lang hoog op ons verlanglijstje, bij de warmte van het vuur kun je langer buiten zitten en van je tuin genieten. Echter, bij onze loungeset hebben wij een prachtige tafel aangeschaft en waarvan we het jammer vinden om deze weg te doen en te vervangen voor een vuurtafel. Na een zoektocht op internet kwamen wij uit bij dé oplossing. Met een inbouwbrander kun je op een eenvoudige manier van je eigen tafel een vuurtafel maken. Het enige wat je hoeft te doen is een gat in je tafel te zagen en daar een brander in te plaatsen. We kozen voor een vierkante inbouwbrander Brann van het merk Burni. Bekijk hier de inbouwbrander Brann van Burni.

Wat wij nog meer bestelden

De Brann vuurtafel inbouwbrander werd standaard geleverd met lavastenen en een gasdrukregelaar. We bestelden er ook keramische houtblokken bij om van het vlammenspel nog meer op een houtgestookt vuurtje te laten lijken. En we bestelden er een passende glazen ombouw bij, hiermee creëer je nog meer sfeer en het is bovendien ook veiliger met kinderen en huisdieren.

Het moment suprême; het gat zagen voor de Brann inbouwbrander

Nadat we alles in huis hadden, kwam het spannendste moment. In onze tuintafel moest een gat gezaagd worden om daar de Brann inbouwbrander in te laten zakken. In de omschrijving staat de exacte maat van het gat dat je uit de tafel moest zagen. Na het goed afgetekend te hebben en het nog een aantal keer nagemeten te hebben (meten = weten) gingen we aan de slag met de zaag. Als het gat te groot zou worden dan zou de brander erdoorheen zakken, maar als het gat weer iets te klein zou zijn dan is wordt het moeilijk om er nog een paar millimeter af te zagen. Maar dankzij de duidelijke omschrijving ging het in één keer helemaal goed en was het een fluitje van een cent. De vierkante brander van Burni konden we zo in het gat laten zakken. Lees hier mee over hoe je een inbouwbrander moet inbouwen in jouw tuintafel.

Optimaal genieten van de warmte met de inbouw tafelhaard

We zetten de vuurtafel met inbouwbrander op de juiste plek onder de veranda bij onze loungeset. Het aansluiten op de gasfles ging heel makkelijk. De keramische houtblokken prikten we in de gasbrander en de glazen ombouw kun je zo om de brander op de vuurtafel plaatsen. Al met al was het ombouwen van onze tuintafel tot vuurtafel een eenvoudig te klaren klusje met de inbouwbrander Brann van Burni. Nu kunnen we lange avonden, of het nu zomer, herfst, winter of lente is, optimaal genieten van een goed boek en een glas wijn bij de warmte van het vuur.

Een haard is iets moois. Het geeft een sfeer van warmte en gezelligheid in je huiskamer. In sommige huizen is een vaste haard aanwezig. Heerlijk. In de meeste huizen niet. Er eentje aanleggen kan dan een oplossing zijn, maar is vaak geen pretje. Je moet bijvoorbeeld een rookkanaal door je vloeren en dak boren.  En soms is het helemaal niet mogelijk door de bouw van je huis. Een elektrische haard biedt dan de oplossing.

Waar rook is …

De kritiek dat een elektrische haard er niet realistisch uit kan zien is achterhaald. De ontwikkelingen hebben niet stil gestaan en met vernuftige truks zijn de elektrische haarden nauwelijks meer van echt te onderscheiden.  Neem de Opti Myst techniek van Dimplex. Een ingebouwd waterreservoir waaruit het water door de hitte verdampt schept de illusie van een echt rokend vuurtje.

Vlammende magie

Soms zie je dingen die je niet kunt verklaren. Zoals laatst een holografisch optreden van Tupac (en ja, die is al een tijdje niet meer onder ons) of doorzichtige spookachtige verschijningen. Grote kans dat je genept wordt met een techniek die Pepper’s ghost heet. Het steekt kinderlijk simpel in elkaar: met behulp van een glasplaat, wat wiskundige berekeningen en slim opgestelde verlichting wordt een holografisch beeld geschapen. Dat beeld kan een voorwerp of een mens zijn. Dimplex paste Peppers Ghost toe op een haard en creëert met Opti Virtual een levensecht 3d (maar niet bestaand) haardvuurtje. Om alle twijfel weg te nemen hoor je het haardje (in 2d) knisperen.

Smeulend hout

Als je houdt van smeulende en gloeiende houtblokken, dan is Optiflame meer je ding. Waar bij de vorige twee technieken de vlammen eraf slaan, staat bij Optiflame het gloei effect centraal. Toch kun je ook nog wat vlammen tevoorschijn toveren met een heuse afstandsbediening.  Klik, TV uit. Klik, haard aan. Sommige uitvoeringen van de haard geven ook nog echte warmte af. Prachtig.

Beter dan het origineel

De beleving is vergelijkbaar, visueel is geen verschil te bemerken en het klinkt zelfs als ‘the real thing’. Tel daarbij op dat je niet hoeft te slepen met houtblokken of je niet druk hoeft te maken over gasleidingen. En je kunt het bedienen vanuit je luie stoel. Ik ben overtuigd. 

Licht en lampen zijn bepalend voor je inrichting. Dat geldt voor binnen verlichting maar ook voor buiten. Ik ben de afgelopen maanden met beiden in aanraking gekomen en heb ervaren dat je niet zonder een goed lichtplan kan.

Slimme lampen

In de huiskamer wilde ik nu eindelijk eens toegeven aan de slimme lampen hype. Niet dat ik veel heil zie in een knalrood verlichte huiskamer of een knipper disco interieur. Maar ik geloof dat er ook een gulden middenweg is, spelen met subtiele kleuren waardoor je de sfeer in je huis kunt tunen.

Kijk je bij de aankoop van de smartlights naar de voor de hand liggende merken (zoals Philips) dan kom je snel terug van je experiment vanwege de torenhoge prijzen. Maar er goedkopere anternatieven te vinden zoals die van innr.

Buiten ook gezellig

In de tuin valt ook veel sfeer te winnen. Dan heb ik het niet over zo’n oogverblindende beweging sensor bouwspot waar je soms als een geschrokken hert in de koplampen voor staat, nee, er is meer. Met subtiele grondsports, naar beneden gerichte tuinlampen en bescheiden leds maak je ook in het donker van je tuin een fijne plek.

Ook hier valt een slim element toe te voegen: veel tuinlampen zijn uitgerust met een lichtsensor. Daarmee hoef je zelf niet meer de knop om te gooien als de zon onder gaat, het gaat vanzelf. Sfeer en gemak zonder er naar om te hoeven kijken … maar wel om ernaar te kijken.

Om je slaapkamer een nieuwe look te geven hoef je helemaal niet in dure meubels te investeren of dagenlang te klussen; met een paar kleine ingrepen ziet je slaapkamer er heel anders uit!

De kapstok

De slaapkamervloer is aan het einde van de werkweek meestal verborgen onder een lading kleding. Tenzij je de discipline hebt om elke avond je kleren netjes op te vouwen en in de kast te leggen! Hang je kleding voortaan elke avond aan een haakje en ruim de kapstok eens per week weer lekker leeg. Bovendien bestaan er tegenwoordig fantastisch leuke kapstokken met rennende paarden van metaal, een vintage vliegtuig of gemaakt van kleurrijk sloophout.

Het nachtkastje

Een eenvoudige manier om je slaapkamer van een nieuwe stijl te voorzien; vervang het nachtkastje. In plaats van een basic ontwerp kies je nu bijvoorbeeld voor een opvallend retro exemplaar met drie kleuren blauw; of ga voor een industrieel nachtkastje van metaal en hout.

De muur

Voor een grote verandering zonder grote kosten geef je simpelweg één slaapkamermuur een nieuw uiterlijk. Verf de wand okergeel; je zult zien dat je houten meubels ineens een warmere tint lijken te hebben. Of kies voor een vrolijk behang dat je retro nachtkastje veel beter doet uitkomen!

Kussens

Zo simpel kan het zijn; kleed je bed aan met een stel sierkussens en je slaapkamer is meteen een stuk gezelliger. Bovendien is het de ideale manier om een woonstijl te benadrukken. Er bestaan immers kussens met een Aziatische print, en in retro zwart-wit, en gehaakt voor een landelijke uitstraling.

Verlichting

Lampen zijn als de kers op de taart in je interieur. Vervang de plafondlamp eens door een opvallende kroonluchter met een zwarte kap eromheen. Of installeer een rij spotjes met dimmers boven de bedrand. Zorg vooral ook voor een nachtlampje met zachte verlichting, zodat je lichaam zich tijdens het lezen in bed alvast klaar maakt voor de nacht!

Kledingrek

Als je behoefte hebt aan meer ruimte in je slaapkamer, kun je natuurlijk gewoon die immense kledingkast eruit doen. Met een (vintage) kledingrek lijkt je slaapkamer veel groter! Bovendien zorgt het voor een gezellige sfeer en kun je extra genieten van je mooiste outfits. Opgeruimd staat netjes Last but not least: opbergmanden. Dé manier om je slaapkamer netjes opgeruimd te houden en – als je even je best doet om leuke manden te vinden- een gezellig sfeeraccent.

Jarenlang was het hip om je foto’s op canvas te zetten. Menig huis hing vol met linnen doeken met de kinderen erop of een zelfgekozen kunstwerk. Die tijden lijken deels voorbij. Verschillende alternatieven dienen zich aan, waaronder IXXI en je zelf gekozen afbeeldingen op aluminium.

Met IXXI bestaat je totaalplaatje uit een aantal kunststof vierkantjes die je aan elkaar kunt klikken. Je kunt kiezen voor een grote afbeelding die opgedeeld wordt in kleine delen die tezamen het geheel vormen. Dat geeft een mooi effect. Het is ook mogelijk om een collage te maken van bijvoorbeeld privé kiekjes. Leuk daaraan is dat je altijd foto’s kunt wisselen of de samenstelling veranderen. Het kliksysteem biedt die flexibiliteit.

Foto op aluminium van Artlist

Waar printen op canvas vaak wat blurry overkomt, daar levert drukwerk op aluminium een haarscherp plaatje op. Het materiaal maakt een druktechniek mogelijk waarmee prachtige hoge contrasten ontstaan.  Het gewicht blijft binnen de perken omdat het aluminium op lichtgewicht kunststof wordt bevestigd. Ophangen is dus een makkie!

Bestaand werk of eigen creativiteit

Artlist.nl biedt prachtige bestaande kunstwerken en fotografie op aluminium. Als je daar niet zo snel iets tussen ziet wat je aanspreekt, kun je een eigen creatie op het metaal laten zetten. Dan heb je sowieso iets origineels aan je muur. Je krijgt een gratis ophangsysteem erbij waarmee het net lijkt of je kunstwerk zweeft aan de muur. Heel bijzonder.

Mijn keuze: aluminium

Ik  heb gekozen voor een aluminium plaat met mijn eigen creatie. Ben nog druk aan het photoshoppen om iets aparts te creëren.  Als het zover is en het kunstwerk aan de muur gaat, laat ik het jullie weten. Wordt vervolgt dus!

Badkamer met lef en stijl

25 november, 2016

Mijn huis heeft al vele verbouwingen ondergaan. Eén van de meest recente projecten is de badkamer geweest. Net als bij de rest van mijn interieur ben ik op zoek geweest naar de balans tussen rust, originaliteit maar ook wat lef.

Portugese motieven

Lef kan je tonen met eigenwijze keuzes. Daarbij kan de keuze voor een opvallende vloer verrassend blijken. Toen ik na wat onderzoek op internet uitkwam op de site van Floorz zag dat lef dat je in je badkamer kunt introduceren terug in hun Portugese tegels. Leuk ook om te zien dat je de Portugese motieven in verschillende ruimtes kunt toepassen. Bekijk deze voorbeelden maar eens goed en je zult zien dat je zelfs een snackbar maar de trendy tegels kunt opleuken.

Rust met een aanwezig accent

Prachtige motieven dus in een stijl waar je wel op een slimme manier de rest van je badkamer op moet afstemmen. Waar je vloer sprekend en aanwezig is, zal je andere delen van je badkamer juist extra terughoudend moeten uitvoeren. Zo bereik je een perfecte balans en een op elkaar afgestemd geheel.

Ik zal eerlijk zijn: ik was te laat. Heb gekozen voor een simpele grijze tegel om de rust te bewaren. Ook best mooi maar soms stap ik mijn inloopdouche uit en denk: “Stel nou dat ik toen had gekozen voor die Portugese tegels …”

Mooi in de keuken

25 november, 2016

De keuken is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Logisch dus dat je de keuken er zo mooi mogelijk uit wil laten zien. Omdat smaken verschillen en daar dan ook weer over te twisten valt geef ik hier wat voorbeelden van wat ik in mijn keuken mooi vind (en waar ik vrolijk van word)

Vrolijke pedaalemmers

Een tijdje geleden schreef ik al eens over leuke prullenbakken. Prullenbakken in verschillende soorten en maten die het weggooien tot een plezierige bezigheid verheffen. Maar het deponeren van je huisvuil kan ook mooi en stijlvol zijn. Brabantia maakt al jaren kwalitatief hoogstaande prullenmanden maar het bleef wat design betreft altijd wat ‘binnen de lijntjes’. Stijlvol en functioneel zeer handig maar vrolijk was niet echt een kenmerk. Met hun nieuwe lijn van pedaalemmers bieden ze mensen die hun keuken wat kleur willen geven ook een optie. Naast de happy-pedaalemmer vind ik de retro pushbin ook een juweeltje. Bijna te mooi om je vuil in te proppen.

Prachtige keukenmachines

Keukenmachines stelen zelden de show in je keuken. Vandaar de neiging om ze na gebruik zo snel mogelijk op te bergen. Totdat Smeg zich stortte op keukenapparatuur. Voor mij stond Smeg vooral voor de iconische koelkasten die ze al jaren maken. Nu hebben ze in dezelfde stijl verschillende keukenapparaten op de markt gebracht. Wat een feest. En ja, het prijskaartje is even slikken maar ware schoonheid betaald zich uiteindelijk altijd uit. Mijn favoriet: de jaren 50 broodrooster in pastel blauw. Poe.

Stijlvol aan de koffie

Ambachtelijk espresso maken is alweer een tijdje hip. Heb al op menig verjaardag de verhalen aangehoord over de perfect getapte bak koffie en hoe je dat met veel tunen en ervaring klaarspeelt. Illy associeer je direct met kwaliteitskoffie. Als je in een café het bekende rode woordlogo op je kopje zag staan wist je dat het smullen werd. Nu wordt het ook visueel smullen als je een machine van illy in je keuken zet. Er zal ongetwijfeld heerlijk espresso uit stromen maar het ziet er ook likkebaardend mooi uit, zo’n machine.

Geniet van je keuken

Ga je aan de slag met je keuken, denk dan niet alleen aan functionaliteit maar geef schoonheid ook een plek. Daar word je vrolijk van en zorgt ervoor dat je de vele uren die je er doorbrengt met volle teugen geniet van je keuken

Infrarood panelen, wat zijn het eigenlijk?

Infrarood panelen zijn een relatief nieuwe manier om je woning te verwarmen. Ze worden meestal gebruikt als bijverwarming, bijvoorbeeld in combinatie met vloerverwarming. De panelen werken op elektriciteit. Het is een ander soort warmte dan je gewend bent van bijvoorbeeld een radiator. Langgolvige infraroodstraling verwarmt namelijk geen lucht, maar objecten. Dat kan een mens zijn, maar ook een stoel. Daarom is de plaats van de panelen zo belangrijk.

Zijn infrarood panelen iets voor jou?

Als je de mogelijkheid hebt om IR panelen te ervaren is dat een absolute aanrader. Wellicht ken je iemand die de panelen al in zijn woning heeft geïnstalleerd. De panelen verwarmen namelijk echt op een significant andere manier dan verwarming zoals een CV ketel of een warmtepomp. De straling van de panelen is enigszins vergelijkbaar met de zon. Dichtbij de panelen heb je het heerlijk comfortabel warm, maar als je verder weggaat van de panelen voel je het effect veel minder. Dat geldt ook voor de zogenaamde schaduwzijde van de panelen. Hier voel je geen warmte. IR panelen zijn ideaal als bijverwarming. Als hoofdverwarming is een warmtepomp of CV ketel meestal een duurzamere en voordeligere optie, tenzij je woning volledig op elektriciteit draait en zeer goed geïsoleerd is.

Zijn infrarood panelen iets voor jou? Check dan op Overstappen.nl of jij wel de beste deal voor elektriciteit hebt, zodat je voordelig verwarmt met deze panelen.

Voordelig verwarmen of niet?

Aangezien infrarood panelen meestal niet als hoofdverwarming in je huis worden gebruikt, vraag je je wellicht af of het dan wel voordelig is om de panelen te installeren. Meestal wel, maar het hangt er wel van af hoe je de panelen gebruikt. De panelen draaien op elektriciteit, dus in de eerste plaats is de prijs die jij hiervoor betaalt van belang. Op Overstappen.nl kun je zien welke energieleveranciers voordelige tarieven voor elektriciteit bieden, zodat infrarood panelen je geen vermogen kosten. Ten tweede hangt de effectiviteit van de panelen voor een groot deel af van de plaatsing ervan. Zorg dat de warmte die ervan af straalt niet wordt geblokkeerd door bijvoorbeeld meubels. Infrarood panelen verwarmen snel, dus zijn ze ideaal op een plek die minder wordt gebruikt. De badkamer bijvoorbeeld.

Is dit een duurzaam alternatief?

Of infrarood panelen duurzaam verwarmen, hangt van verschillende factoren af. Het is niet per definitie een meer duurzame manier van verwarmen dan bijvoorbeeld een warmtepomp. De panelen verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. Daarom is het van groot belang hoe deze energie wordt opgewekt. Zijn dat zonnepanelen op het dak van je huis, dan zijn de IR panelen duurzaam. Maar komt de energie van kolencentrales, dan wordt het duurzame effect al snel teniet gedaan. Ook het gebruik maakt uit of de panelen duurzaam zijn. Als je infrarood panelen slim inzet om bijvoorbeeld je badkamer kort maar snel te verwarmen, ben je duurzaam bezig. Zo kan de thermostaat in je huis wat lager, terwijl je het wel aangenaam warmt hebt op de plek waar je op dat moment 'leeft'.

Op leukwoonidee.nl delen we allerlei ideeën en inspiratie die het wonen kunnen verbeteren. Dit kan van toepassing zijn op het mooier inrichten van een woning waardoor je jezelf prettig in huis voelt. Deze keer willen we echter elektrische apparaten bespreken die het wonen verbeteren. Dit doen we in samenwerking met de elektricien Amsterdam die je kan bereiken via http://elektriciens-amsterdam.nl. De laatste jaren zijn de werkzaamheden van een elektricien enorm uitgebreid. De reden hiervoor is dat we steeds meer elektrische toepassing zijn gaan gebruiken om dingen in huis te automatiseren. Het automatiseren en makkelijker maken van dingen in huis staat ook wel bekend als domotica. Hieronder lees je enkele voorbeelden.

Slimme thermostaten

Om je een idee te geven wat domotica precies is geeft de elektricien Amsterdam eerst een voorbeeld dat iedereen kent. De meeste mensen in Nederland hebben namelijk al een slimme thermostaat in hun woning. Dit zijn thermostaten die automatisch de temperatuur in een woning kunnen reguleren. Daarvoor bestonden er al thermostaten waarop je een programma in kon stellen. Deze nieuwe varianten die slimme thermostaten genoemd worden hebben nog veel meer mogelijkheden. Zo kan je de thermostaat bijvoorbeeld van afstand bedienen. Ook is er een functionaliteit waardoor de thermostaat kan opmerken wanneer iemand thuiskomt of het huis verlaat. Dit elektrische apparaat verbetert daarmee het wonen en zorgt tegelijkertijd voor een besparing van energie.

Automatische verlichting

Net zoals de slimme thermostaat kan tegenwoordig ook de verlichting in huis automatisch geregeld worden. Door een Wi-Fi kan je de lampen in huis van afstand bedienen. Dit kan gedaan worden via een speciale app op je telefoon. De functionaliteit is handig wanneer je op vakantie of een aantal dagen niet thuis bent. Je kan in dat geval de lichten in de woning op willekeurige momenten aan- of uitzetten om inbrekers te overtuigen dat er toch iemand in de woning aanwezig is. Automatische verlichting heeft ook de mogelijkheid om automatisch de lichten uit te zetten wanneer er niemand meer in de kamer is. Zo zal je nooit meer onnodig energie verspillen door lichten aan te laten staan.

Domotica koelkasten

Een elektrische domotica toepassing die nog zijn intrede moet doen in de meeste huizen is een speciale koelkast. De nieuwste koelkasten met domotica techniek kunnen veel meer dan een normale koelkast. Een nieuw model kan onder andere bijhouden wanneer bepaalde producten in de koelkast over de datum zijn. Door het bijhouden van de voorraad kan een domotica koelkast zelfs automatisch spullen bijbestellen. Een optie is ook dat de koelkast je opties en recepten geeft om bepaalde gerechten te bereiden. Deze zijn samengesteld op basis van de inhoud van de koelkast en hoelang houdbaar bepaalde producten nog zijn.

Een loodgieter besteedt veel tijd aan het oplossen van problemen die mensen in een badkamer hebben. Zij zien vaak badkamers in huizen die al in gebruik zijn. Zij horen en zien dan ook wat mensen liever anders gedaan zouden hebben bij de inrichting van een badkamer. Om deze reden is de loodgieter Gent de perfecte persoon om een aantal badkamer design tips te vragen. Deze vakman heeft immers een schat aan ervaring wanneer het gaat om het verbouwen van badkamers en heeft duidelijke ideeën wat mensen beter zouden kunnen doen.

Denk goed na over de indeling

De allerbelangrijkste designtip die de loodgieter Gent kan geven is dat men goed nadenkt over de indeling van de badkamer. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte overlaat tussen de verschillende meubels en sanitair. Je wil absoluut niet teveel in een kleine ruimte proppen. De badkamer voelt hierdoor klein en druk aan waardoor je niet kan genieten van de extra luxe wat eigenlijk het doel was. Kies voor enkel een bad of douche in plaats van beide apart.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Denk voordat je de badkamer inricht ook na over de dingen die hier opgeborgen moeten worden. Zeker wanneer de badkamer gebruikt gaat worden door een gezin van meerdere personen is veel opbergruimte nodig om alles op te kunnen bergen. Voldoende opbergruimte in een badkamer is net zo belangrijk als het sanitair.

Ventilatie is noodzakelijk

Een badkamer heeft ventilatie nodig. Verse lucht moet de badkamer in kunnen komen en de stoom, veroorzaakt door heet water, moet de kamer ook kunnen verlaten. Dit is een absolute noodzakelijkheid voor alle badkamers. Vochtige lucht die in een badkamer blijft hangen kan voor veel grotere problemen zorgen dan alleen wat condens op de spiegel. Het vocht zal uiteindelijk muren en plafonds aantasten.

Duidelijke communicatie tussen vakmensen

Wanneer je een badkamer wilt verbouwen dan is goede communicatie tussen de verschillende vakmannen die aan de verbouwing werken absoluut noodzakelijk. Om een design plan te coördineren en correct uit te voeren moeten mensen zonder problemen met elkaar kunnen samenwerken. Het werk van de vakmensen moet op elkaar afgestemd zijn. De loodgieter Gent kan hierbij een belangrijke rol spelen. Een loodgieter vervult namelijk een zeer belangrijke rol bij een verbouwing van de badkamer en is vanaf het begin bij het project betrokken. Hij of zij is daarom de aangewezen persoon om de verbouwing te leiden en ervoor te zorgen dat de verschillende vakmensen nauw met elkaar samenwerken.

Bron: http://loodgietersgent.be

Bij Leuk Woon Idee spreken we vaak met specialisten op een bepaald gebied over wonen. Zo hebben we laatst bijvoorbeeld met de slotenmaker Spijkenisse gesproken over ideeën om de beveiliging van een woning te verbeteren. Hieruit is een interessant gesprek ontstaan waarbij de slotenmaker met ons twee ideeën heeft gedeeld waarmee je de beveiliging van je woning kan verbeteren. Ook meldde de slotenmaker Spijkenisse dat de beveiliging van een woning uit drie verschillende onderdelen bestaat. Zo zijn er maatregelen die je kunt treffen om preventief inbraken te voorkomen, om actief inbraken te voorkomen en om indringers in een woning te ontdekken en hiermee de pakkans te vergroten.

Vaak kan een enkele beveiligingsmaatregel op twee verschillende onderdelen actief zijn. Zo zorgen goede sloten er bijvoorbeeld voor dat zowel preventief als actief inbraken voorkomen worden. Preventief doordat inbrekers die zien dat een huis beveiligd is met goede sloten deze vaak voorbijlopen en op zoek gaan naar een woning waar ze makkelijker binnen kunnen komen. Maar ook actief omdat wanneer de inbreker besluit om een inbraakpoging te doen een goed slot hem of haar langer buiten de deur kan houden.

Niet laten merken van huis te zijn

Een zeer bruikbaar idee van de slotenmaker Spijkenisse om de beveiliging van je woning te verbeteren is om niet te laten merken dat je van huis bent. Een woning waar niemand thuis is is natuurlijk een interessant doelwit voor inbrekers. Immers is hier de kans een stuk kleiner dat zij ontdekt of gepakt worden. Maatregelen die je kunt treffen om niet te laten merken dat er niemand thuis is zijn dingen als de gordijnen gesloten houden, een auto op de oprit laten staan of een lamp aanzetten. Post ook geen foto’s op social media van een avondje uit of een vakantie wanneer je nog niet terug thuis bent.

Beter beveiligen met de tuin

Waar veel mensen niet meteen aan denken is de mogelijkheid om je woning beter te beveiligen met de tuin. Je kan namelijk verschillende veranderingen in de tuin maken die de beveiliging van je woning significant verbeteren. Zo kan je bijvoorbeeld zorgen voor goede buitenverlichting zodat inbrekers niet makkelijk ongezien bij het huis kunnen komen. Een lamp met een bewegingssensor is uiterst effectief om inbraken te voorkomen doordat het aanspringen van de verlichting ook voor een schrikeffect zal zorgen. Een ander idee is om grind in je tuin aan te laten leggen. Hiermee zorg je namelijk dat mensen niet geruisloos de woning kunnen benaderen. Het grind zal een luid knarsend geluid maken wanneer iemand hier overheen loopt. Voor inbrekers met kwade bedoelingen is dit natuurlijk niet een ideale situatie en daarom besluiten zij vaak om toch maar verder te zoeken naar een ander doelwit om in te breken.

In samenwerking met: http://deslotenmakerspijkenisse.nl

Met een prettig gevoel kunnen wonen is niet alleen afhankelijk van een mooi interieur of het gemak waarvan een woning is voorzien. Je kan namelijk ook een prettig gevoel krijgen wanneer je weet dat de manier waarop je woont bijdraagt aan een betere wereld. In deze tijd waarin de opwarming van de aarde een steeds groter probleem wordt is het bijvoorbeeld ook belangrijk om zoveel mogelijk te besparen op energie en water in huis. De loodgieter Purmerend deelt in dit artikel een aantal ideeën hoe je water in huis kunt besparen.

Sta iets minder lang onder de douche

Water besparen hoeft helemaal niet moeilijk of afhankelijk van hightech toepassingen te zijn. Een simpele maatregel als gewoonweg een minuut eerder onder de douche uitstappen kan op termijn een zeer grote besparing van water teweegbrengen. Een enkele persoon kan op deze manier tientallen liters water besparen. Voor een gezin loopt het bespaarde aantal liters zelf in de honderden. En wanneer iedereen in Nederland dagelijks een minuut korter zou douchen kan zelfs miljarden liters water per jaar bespaard worden. Daarbij bespaar je ook nog eens op het gasverbruik omdat er minder water verwarmd hoeft te worden.

Repareer lekkages in huis meteen

Lekkages aan waterleidingen kunnen grote schade aan je huis veroorzaken en deze moet je daarom natuurlijk zo snel mogelijk repareren. Echter ook kleine lekkages zoals een lekkende kraan repareer je het beste meteen. Een kraan waar per minuut enkele druppels water uitvallen lijkt misschien onschuldig. Deze paar druppels tellen echter snel op tot een groot totaal. Een lekkende kraan verspilt op jaarbasis zelfs meer dan 1000 liter per jaar. Dit is zonde wanneer je weet dat het repareren van een lekkende kraan vaak een kwestie is van een rubbertje vervangen van minder dan een euro.

Waterbesparende douchen en kranen

Wanneer je last hebt van een lekkende kraan in huis dan is dit misschien ook een goed moment om te overwegen oude kranen te vervangen voor waterbesparende varianten. Met waterbesparende kranen en douchekoppen kan je namelijk volgens de loodgieter Purmerend een grote hoeveelheid water in huis besparen. Deze speciale kranen en douchekoppen verdelen het water op een efficiëntere manier waardoor je tot 30% minder water nodig hebt om hetzelfde resultaat te bereiken. Het gemiddelde waterverbruik van een Nederlander zou hierdoor van gemiddeld 126 liter per dag teruggebracht kunnen worden naar nog geen 90 liter per dag.

Wc’s met twee verschillende spoelknoppen

Veel mensen beseffen niet dat je met het doorspoelen van de wc in huis een grote hoeveelheid water verbruikt. Hierop kan echter makkelijk bespaard worden. Voor het doorspoelen van een plasje is namelijk veel minder water nodig dan het doorspoelen van een grote boodschap. Er zijn wc’s te koop die hiervoor twee verschillende spoelknoppen hebben. Zo kan je kiezen of je met weinig of veel water de wc door wilt spoelen. Een kleine verandering als deze kan een grote besparing van water teweegbrengen.

Het inrichten van een woning kan op duizenden verschillende manieren gebeuren omdat smaken nou eenmaal verschillen. Het is vooral belangrijk dat de inrichting van je woning aansluit op wie jij bent als persoon. Maar als we toch een complimentje kunnen meepikken van gasten die over de vloer komen is het altijd leuk om je inrichtingsvaardigheden bevestigd te krijgen. Als je net gaat verhuizen naar een nieuwe woning moet er vaak nog veel gebeuren. Het verhuisbedrijf heeft de dozen al naar uw nieuwe woning overgebracht en alles moet nog worden uitgepakt. Het huis is dan nog een leeg canvas waar nog van alles op kan gebeuren. Niet alleen het interieur maar ook het exterieur kan soms een opknapbeurt gebruiken. Wij geven je wat tips om je woning zowel van binnen als buiten bewonderingswaardig te maken.

Interieur
Verlichting: Inbouwspots

Een goede manier om eenvoudig voor een modern uiterlijk te zorgen is het plaatsen van inbouwspots. Deze geven de woning echt een design gevoel. Een idee is bijvoorbeeld om inbouw spots te plaatsen vanaf de entree naar de woonkamer. Op deze manier voelt het alsof de verlichting je naar de woonkamer toe leidt. Ook in andere kamers en komen inbouwspots erg sjiek over.

Keuken of badkamer renovatie

Niet voor niets zijn tijdens een huizenjacht de badkamer en de keuken twee van de belangrijkste aandachtspunten. Tegenwoordig zijn deze niet alleen functioneel maar moeten ook een lust voor het oog zijn. Een moderne keuken en badkamer verhogen ook nog eens de waarde van uw woning. Wanneer u gaat verhuizen kunt u dus genieten van een leuke meerwaarde.

Exterieur
Gevelrenovatie

Twee dingen die vaak erg opvallen aan de buitenkant een woning zijn de gevel en het dak. Dit geldt zeker wanneer hier weinig aan gedaan is. Door de jaren heen kan een huis veel ouder ogen dan het werkelijk is. Door gevelreiniging kan een woning er weer zo goed als nieuw uitzien. Als de gevel weer schoon is zal het effect nog jaren blijven. Het verschil tussen uw eigen woning en die van uw buren zal meteen te merken zijn.

Dakwerken uitvoeren

Ook een verouderd dak kan een woning een ouderwets of een onverzorgd uiterlijk geven. Vaak geeft men alleen om de binnenkant en wordt onderhoud aan het dak vergeten. Als uw woning enkele tientallen jaren oud is kan er bijvoorbeeld veel vuil en mos op het dak liggen. Door een dakdekker aan te nemen kunt u het dak laten reinigen. U kunt ook andere dakwerken laten uitvoeren zoals reparatie of reiniging. Wanneer u een gesprek aangaat met een dakdekkersbedrijf kunnen zij u precies vertellen en soms zelfs laten zien hoe een nieuw dak er uit zal komen te zien.

Iedere woning heeft sloten nodig. De beveiliging is immers een belangrijk aspect van alle woningen in Nederland. Hoewel we op veel verschillende gebieden die met wonen te maken hebben grote ontwikkelingen hebben gezien. Is er op het gebied van sloten weinig veranderd de laatste jaren. Het principe van slot en sleutel staat echter op het punt te veranderen. Dit brengt ons bij het leuke woon idee van een slotenmaker uit Hoofddorp. Dit idee is namelijk slimme sloten. Deze sloten veranderen de manier waarop we deuren openen en sluiten. Daarbij geven slimme sloten ook nog andere mogelijkheden die bijdragen aan een betere beveiliging van de woning.

Sloten openen zonder sleutel

Slimme sloten open je niet meer door een sleutel in een cilinder te steken en te draaien. Deze sloten kan je namelijk zonder sleutel openen. Een slim slot openen en sluiten kan op verschillende manieren. Zo zijn er bijvoorbeeld sloten die met een vingerafdruk geopend kunnen worden. Ook een cijfercode of een mobiele app op je telefoon behoort tot de mogelijkheden. Hierdoor verdwijnt ook de zorg om een sleutel kwijt te raken of een sleutel die afbreekt in het slot waardoor je buitengesloten raakt. Bovendien zorgt dit voor een groter gemak bij het openen van deuren.

Controleren wie de woning binnenkomt

Tot de mogelijkheden die slimme sloten kunnen bieden behoort ook het kunnen controleren wie de woning binnenkomt. Iedereen heeft immers een andere vingerafdruk en men kan ook mensen verschillende toegangscodes of digitale sleutels geven waarmee zij de slimme sloten kunnen openen. Hierdoor kan bijgehouden worden wie wanneer de woning binnenkomt. Wanneer het slot met een Wi-Fi verbinding met het internet is verbonden kan deze informatie ook live doorgegeven worden naar de telefoon van de huiseigenaar. Deze controle kan natuurlijk handig zijn in verschillende situaties.

Slimme sloten op afstand bedienen

In de vorige paragraaf hebben we al even door laten schemeren dat er slimme sloten bestaan die gebruik kunnen maken van een Wi-Fi verbinding. Dit soort sloten bieden ook de mogelijkheid om op afstand bediend te worden. Je zou dan bijvoorbeeld de deur kunnen openen voor bekenden die voor de deur staan terwijl je zelf niet thuis bent. De slimme sloten die je kunt openen met een mobiele app geven ook de mogelijkheid om iemand een digitale sleutel naar hun telefoon te sturen. Zo kan je een persoon beperkte periode toegang tot het huis verschaffen. Na deze periode wordt de toestemming automatisch weer ingetrokken.

Zoals je ziet staan er op het gebied van sloten en beveiliging een hoop veranderingen te wachten. Het woon idee van de slotenmaker uit Hoofddorp laat al verschillende mogelijkheden zijn die nu al bereikt zijn met slimme sloten. Ongetwijfeld komen hier de komende jaren nog veel meer mogelijkheden bij.

De badkamer wordt een steeds belangrijkere kamer in iedere woning. Waar voorheen de badkamer vooral functioneel werd ingericht besteden mensen nu steeds meer aandacht aan de inrichting. De moderne badkamer is niet meer alleen bedoeld om onszelf te wassen, maar ook een plek om te relaxen en ontspannen. Wanneer je op zoek bent naar nieuwe ideeën wat je met de badkamer kunt doen dan zal dit artikel van pas kunnen komen. Hierin deelt de loodgieter Delft namelijk een aantal leuke woon ideeën voor een badkamer. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe technologieën die het gemak vergroten waarmee we de badkamer gebruiken of toepassingen die je in staat stellen om heerlijk te ontspannen na een lange dag werken.

Elektrische douche

In andere landen worden elektrische douches al langer gebruikt. Ook in Nederland lijken deze douches nu eindelijk hun intrede te doen. Een elektrische douche biedt vele voordelen ten opzichte van de standaard douches die nu nog in veel Nederlandse badkamers te vinden zijn. Zo heb je bijvoorbeeld sneller de beschikking over warm water waardoor je niet meer hoeft te wachten totdat het water uit de douche een aangename temperatuur heeft bereikt. Daarbij is het ook makkelijker om de temperatuur van het water te reguleren en bespaar je energie.

Stoomcabine in de badkamer

Een stoomcabine in de badkamer stelt je in staat om heerlijk te relaxen na een lange dag werken. Bovendien is het nemen van een stoombad ook goed voor je gezondheid. Spieren ontspannen door de hoge temperatuur van het stoom waardoor je jezelf minder gestrest zult voelen. Door eucalyptus aan de stoom toe te voegen zal je tevens vrijer kunnen ademen. De loodgieter Delft meldt dat stoomcabines de afgelopen jaren sterk in prijs zijn gedaald door de groeiende populariteit.

Toilet zonder spoelrand

Een ander goed idee van de loodgieter Delft is de installatie van een toilet zonder spoelrand in de badkamer. De standaard modellen toiletten die in de meeste badkamers gebruikt worden zijn moeilijk schoon te houden door de spoelrand. Doordat deze moeilijk te bereiken en schoon te maken is kunnen hier vuil en bacteriën ophopen. Een toilet zonder spoelrand is makkelijker schoon te houden en zorgt daardoor voor een badkamer die meer hygiënisch is.

Dubbele wasbakken

Vooral in huizen waar gezinnen wonen met kinderen is het in de ochtend een drukte van jewelste in de badkamer. Doordat school- en werktijden ongeveer gelijktijdig beginnen moeten meerder personen zich tegelijkertijd wassen in de badkamer. Dit probleem kan je oplossen met het gebruik van dubbele wasbakken in de badkamer. Hierdoor heb je namelijk twee wasbakken en kranen tot je beschikking waardoor de benodigde tijd voor de gezinsleden om zichzelf te wassen in één keer gehalveerd wordt.

Het is weer bijna tijd voor de zomervakantie. De tijd om allerlei leuke dingen in huis te creëren waar je na de vakantie, als je meer tijd in huis besteedt, volop van kunt gaan genieten. Hoe je op de beste manier een goede sfeer krijgt in huis is voor veel mensen een lastige vraag. Hieronder vind je wat tips om op een simpele manier je huis een stuk sfeervoller te maken. Natuurlijk wordt hierbij rekening gehouden met de actuele trends.

Sfeervol maken van jouw huis

De eettafel is een plek die er echt uitspringt in huis. Behalve dat een eettafel een mooie uitstraling kan geven aan de kamer is het ook een erg praktische plek. Voor het eten, om boeken of de krant te lezen, om te kletsen of voor de kinderen om te tekenen of te knutselen. Behalve een mooie grote tafel kunnen ook fotolijstjes niet ontbreken. Vooral verschillende vormen en maten zien er gezellig uit als deze aan de muur hangen of op een kastje staan.

Ook groen in huis zorgt voor gezelligheid en sfeer. Het is belangrijk om altijd een aantal bloemen en planten in huis te hebben, dit zorgt ervoor dat je woonkamer wat levendiger is en kleurrijker wordt. Denk je dat je vergeet jouw planten water te geven? Tegenwoordig zijn er ook nep planten en bloemen die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Als laatste zijn ook kaarsen echt een cruciaal punt om een goede sfeer te creëren. Leuke waxinelichthouders gecombineerd met een aantal stompkaarsen.

Trends anno 2016

Natuurlijke materialen zijn het helemaal dit jaar. De natuur en het milieu zijn nog steeds enorm belangrijk voor veel mensen en dit is dan ook een aspect wat zij willen doortrekken in hun interieur. Riet en hout zijn veelgebruikte materialen en van pallets en steigerhout worden vaak meubels gemaakt. Zo krijgt de woonkamer enorm veel sfeer en heeft het ook een natuurlijke uitstraling. Ben jij iemand die duurzaamheid en de natuur belangrijk vindt? Dan is groene energie ook misschien wel iets wat precies past binnen jouw huishouden. Vergelijk energie en zoek met behulp van het filter de goedkoopste groene energiecontracten. Dit kan op websites als EasySwitch.nl en op https://gaswaterlichtsite.nl/. Binnen no-time heb je een overzicht van alle contracten op basis van jouw persoonlijke gegevens.

Jouw internetabonnement gebruiken om een nieuw interieur te realiseren. Het klinkt als twee verschillende onderwerpen die niets met elkaar te maken hebben. Toch kan het één bijdragen aan het ander. Jouw internet heeft, ook al is het minimaal, wel degelijk een invloed in het interieur. Al is het maar het modem wat ergens in de woonkamer staat, de mediabox die er vaak bijgeleverd wordt en de plaats waar je het bureau neerzet voor de laptop om toch een goed Wifi-signaal te hebben. Op deze manier heeft het gekozen internetabonnement wel degelijk invloed op het interieur in huis, want elke internetprovider biedt andere apparaten aan. Voor de verschillen tussen de providers kan je internetaanbieders vergelijken op Overstappen.nl.

Internet gebruiken voor nieuw interieur

Een nieuw interieur hoeft niet altijd te betekenen dat alles nieuw uit de winkel hoef te komen. Het is ook nieuw voor jou als je het via internet ergens tweedehands koopt. Natuurlijk kan het wel verstandig zijn om het eerst even schoon te maken maar het scheelt een hoop geld ten opzichte van nieuw interieur uit de winkel. Websites waar je tweedehands interieur kan kopen zijn bekend voor velen, zoals Marktplaats en gelijksoortige websites specifiek voor interieur. Hierop wordt erg veel interieur verkocht en sommige meubels zijn soms nog geen twee jaar oud!

Sparen voor een nieuw interieur door internet

Een laatste manier om internet te gebruiken voor je interieur is door het besparen van geld op het internetabonnement. Zo kan je maandelijks tientallen euro’s goedkoper uit zijn en kan je dit weer investeren in het interieur. Om te kijken welke abonnementen er bij jou thuis mogelijk zijn kan je internet vergelijken op EasySwitch.nl. Het enige wat je in hoeft te vullen zijn jouw adresgegevens en daarna kan je filteren op internetsnelheid, soort aansluiting en natuurlijk prijs.

Combineer diensten voor extra besparing

Behalve besparen op alleen internet is het ook mogelijk om te kiezen voor een alles in 1-provider. Hierdoor kan je profiteren van extra kortingen doordat alle diensten door dezelfde partij geleverd worden. In de meeste gevallen bestaat een alles in 1 pakket uit internet, vast bellen en televisie. Het is ook mogelijk om twee diensten te combineren en zelfs vier met de toevoeging van mobiele telefonie. Net zoals op EasySwitch.nl kan je ook gemakkelijk en snel internet bellen tv vergelijken bij Overstappen.nl. Alles in 1 vergelijken op basis van jouw adres, met extra filters voor het aantal tv-zenders, internetsnelheid en de contractduur.

Chillen in de tuin

23 maart, 2016

In mijn eerdere posts heb ik verteld over mijn huis en vooral over de vele verbouwingen die we inmiddels achter de rug hebben. Dat heb je nu eenmaal met een jaren 30 huis. We zijn begonnen met de electra en via de (nieuwe) keuken, compleet gerenoveerde badkamer en geïsoleerde zolder zijn we nu in de achtertuin beland. Project nummer zoveel.

Eerst een ontwerp

We hebben een bescheiden achtertuin. Gemakkelijk een plan voor te verzinnen, zou je zeggen. Maar dat viel wat tegen. Een echt briljant idee kwam niet opborrelen. Via familie hoorden we goede verhalen over een tuinarchitect. Zonder er echt veel vertrouwen te hebben dat zo'n architect wonderen zou kunnen verrichten, maakte ik een afspraak. Ze kwam, zag, ontwiep en overwon. Een prachtig ontwerp voor de tuin lag klaar om uitgevoerd te worden.

Wat zet je in je tuin

Dat was voor elkaar maar de volgende puzzel diende zich aan: het tuinmeubilair. Een goed ontwerp maakt een mooie tuin maar de tafels en stoelen zijn bijna net zo bepalend. Niet alleen wat betreft de look maar ook zeker het comfort. En het comfort heb ik gevonden. Kijk eens naar deze loungeset/ligbed luna. Ben je met z'n tweetjes en wil je languit chillen: dat kan. Bellen vrienden aan en komt een zit opstelling meer van pas: ook dat kan.

Vurige oplossing

Natuurlijk is een knisperend haardvuurtje in de tuin een gezellige bezigheid. Dat kan je met een vuurkorf doen of je steekt wat fakkels in je gazon. Vooral de vuurkorf heeft altijd wat vervelende bijwerkingen waarvan de irritantste is dat je kleding na een avondje stoken een penetrant rooklucht heeft. Dus zie hier een gashaard voor in de tuin. Bijzonder aan deze haard is vooral de opzet: midden op de tafel! Een glaswand beschermd je gezelschap.

Nog voor de zomer in huis (tuin)

We gaan haast maken, we willen de tuin voor de zomer klaar hebben. Voorlopig het laatste grote project dat we ondernemen in en om het huis. Tot de volgende zich aandient ...

Onze eetkamerstoelen zijn aan vervanging toe. Het is een verzameling van bij elkaar gescharrelde stoelen waar bewust toch een bepaalde lijn in zit. Vier houten spijlstoelen die ik dezelfde kleur geschilderd heb. Oogt leuk en hip maar het resulteert vaak in een houten kont. Daarnaast zijn ze ook wat wankel en tja, als ik eerlijk ben vervelen ze inmiddels een beetje. Dat ben ik zat. Tijd om mijn horizon te verbreden en het accent iets meer te leggen op comfort, zonder het design uit het oog te verliezen.

Niet van echt te onderscheiden

Zoals velen heb ik een zwak voor mooi design maar ik heb geen oneindig diepe portemonnee. Jaren geleden zag ik de Eames DWS stoelen. Wie kent ze niet: een simpele kuipvorm met subtiele houten poten met soms ook metalen onderdelen. Ik was meteen verkocht, maar de stoel niet toen ik de prijs zag. Gelukkig is daarvoor een oplossing: de replica. Normaal loop ik niet meteen warm voor een kopie-versie van design, maar ik heb er eens goed over nagedacht. Waarom eigenlijk ook niet? Hij ziet er exact hetzelfde uit, de kwaliteit is ook prima en een kniesoor die het verschil opmerkt.

Kuip is favoriet

Snel de browser opgegeklikt en op zoek naar een mooie replica. Al snel kwam ik uit op www.designkuipstoelen.nl. Een overzichtelijke en duidelijke site. De kleur van mijn Eames dubbelganger lag al wel vast: wit. Niet verassend, het is nu eenmaal de primaire kleur in mijn inrichting. Toen ik hem zag wist ik het direct: de witte DSW Eames kuipstoel wordt van mij.

Geen cent teveel

Geen echte Eames dus maar een zeer goed uitziende replica. De stoel is prachtig en de prijs is ook heel mooi. Het geld dat je overhoudt kan ik besteden aan een tweede, derde of vierde replica Eames of … stop ik het in de nog aan te leggen achtertuin … maar daarover in mijn volgende post meer. In de tussentijd voel ik me de trotse bezitter van een bijna Eames.

We wonen inmiddels ruim 5 jaar in ons huis. In eerdere artikelen heb ik onze renovaties de revue laten passeren. Als laatste in die rij is nu de zolder aan de beurt. Op de zolder kom je uiteraard via de trap. En oei, dat is een trap waar best wat aan gedaan mag worden! Zonder dat je het beseft levert een trap een belangrijke bijdrage aan de uitstraling van je interieur. Daarom geen half werk: ik stort me in de wereld van de traprenovatie. Wat zijn de verschillende stijlen en wat zijn de laatste trends?

Moderne en Landelijke stijlen

Traprenovatie is mogelijk in alle denkbare stijlen en kleuren. Dankzij de komst van laminaat en PVC kunnen er duizenden prints en kleurcombinaties worden geproduceerd. Je kunt kiezen voor een moderne trap met bijvoorbeeld donkere traptreden en witte stootboorden of een meer landelijke uitstraling met imitatie eikenhouten overzettreden van PVC of laminaat.

Kleur en contrast

Een no-go: maak je trap niet in dezelfde kleur als je vloerbedekking. Om de trap er echt uit te laten springen is 'contrast' het sleutelwoord. Door het contrast met je vloerbekleding zal de trap extra opvallen en een echte blikvanger worden.

Hoe wordt traprenovatie uitgevoerd?

Mijn vorige ‘projecten’ duurden allemaal best lang. We zaten enkele dagen of weken in de zooi of tussen de werkmannen. Traprenovatie is een klus die vaak binnen één dag kan worden uitgevoerd. De trap wordt eerst opgemeten en vervolgens worden er overzettreden gemaakt die exact over je huidige treden passen. Het helpt wel als je de trap kaal oplevert: een traprenovatiebedrijf kan dan direct de overzettreden inclusief de stootboorden snel op uw kale trap aanbrengen. Dat scheelt tijd. Meld ook vooraf bijzonderheden zoals de aanwezigheid van een traplift in je woning of als je binnenkort een traplift gaat kopen.

Materiaalsoorten

De meest voorkomende materiaalsoorten zijn laminaat en pvc overzettreden. Deze materialen zijn erg slijtvast en vergen weinig onderhoud. Daarnaast is de prijs zeer aantrekkelijk (vanaf €900,- per trap) en zijn de mogelijkheden praktisch oneindig. Er zijn echter meerdere materialen die ieder hun eigen charme hebben. Denk bijvoorbeeld aan eikenhout.

Eikenhout

Vooral in landelijke woningen en bij open trappen passen massief eikenhouten treden het beste. Eikenhout is in meerdere tinten verkrijgbaar, maar heeft niet zoveel keuze mogelijkheden als PVC en laminaat. Bovendien vereist eikenhout eenmaal per jaar een goede onderhoudsbeurt om de glans van de trap te behouden. Eikenhouten overzettreden kosten circa €2500,- om de gehele trap te renoveren.

Tapijt

Tot slot is het mogelijk om de trap te stofferen met tapijt. Dit voelt erg prettig aan bij het traplopen. Er zijn veel verschillende soorten tapijt. De prijs is erg aantrekkelijk (vanaf €400,-) vergeleken met de andere materiaalsoorten. Tapijt houdt wel  veel stof vasthoudt en slijt sneller dan eikenhout of PVC en laminaat.

Kiezen geblazen

Er zijn dus duizenden mogelijkheden. Laat je vooral inspireren door de vele verschillende stijlen en mogelijkheden voordat je een keuze maakt. Ik struin altijd pinterest af en zoek uiteraard op andere woon en interieur blogs. Als ik iets gevonden heb meld ik het meteen.

De Scandinavische inrichting wordt steeds populairder, ook in de tuin. De minimalistische, witte stijl heeft een rustgevende werking, die in ons drukke bestaan van vandaag de dag meer dan welkom is. In dit artikel vertellen we met welke accessoires jij je tuin een Scandinavische touch geeft.

Zoals gezegd voeren in een Scandinavische inrichting witte tinten de boventoon. Deze witte kleuren worden afgewisseld met industriële materialen als beton en zink. Om ervoor te zorgen dat het niet te kil wordt, bevat een Scandinavische inrichting ook veel accenten van felle kleuren. Door dit kleurenpallet terug te laten komen in buitenartikelen als potten, bakken, manden, vazen en lantaarns doe je al een hele stap in de richting van je eigen Scandinavische tuin. De felle accenten komen meestal tot uiting in kleedjes, kussens, bontjes, etc.

Grafische prints

Een Scandinavische inrichting kenmerkt zich niet alleen door het gebruik van bepaalde kleuren, maar ook door het gebruik van veel grafische prints. Zorg in je tuin dus ook voor enkele kleedjes en kussentjes met blok-, streep- of ruitmotieven. Tuinaccessoires met deze prints in combinatie met bovengenoemde kleuren vormen een heel rustig geheel.

Posters en signs

Tot slot wordt er in een Scandinavische tuin veel gebruik gemaakt van posters en signs met mooie afbeeldingen en quotes. Deze kenmerken zich vaak door een simplistische vormgeving in de bekende Scandinavische kleuren. Hang er hier ook een aantal van op in je tuin. Daarnaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van persoonlijke elementen. Het gebruik van grote canvasdoeken met familiefoto’s of je favoriete kunst is om die reden ook heel populair in de Scandinavische tuin. Meer inspiratie nodig voor Scandinavische tuinaccessoires? Breng dan een bezoek aan Fonteyn.

Genoeg keus tussen slimme thermostaten, allemaal met een eigen design en unieke extra’s en allemaal bedoeld om de temperatuur in jouw huis te reguleren. Maar de vraag blijft: Wat voegt een slimme thermostaat nu precies toe bij jou in huis?

Thermostaat met design

De slimme thermostaten zijn niet alleen voorzien van de nieuwste snufjes en technieken maar zijn ook in een mooi jasje gestoken. Door het fraaie design passen de slimme thermostaten bij iedere inrichting en mogen ze gezien worden. Het touchscreen scherm licht op als je in de buurt komt of als je het scherm aanraakt.

Comfort wanneer jij dit wilt

Ontbijten in een warme keuken als je vroeg naar je werk moet of juist op een luie zondagochtend, warmte kan een gevoel van comfort geven en de slimme thermostaat helpt om ervoor te zorgen dat het altijd de temperatuur is die jij wilt. Met de app kun je de temperatuur altijd veranderen, waar je op dat moment ook bent.

Persoonlijk verwarmingsschema

Een slimme thermostaat leert jou kennen en past het verwarmingsschema aan op jouw leefritme. Je hoeft de verwarming zelf niet aan te zetten, de slimme thermostaat zorgt ervoor dat de verwarming al aanstaat als je binnenkomt. Je kunt de verwarming natuurlijk zelf een handje helpen op dagen dat je onverwachts toch thuis bent of je schema er net even anders uitziet dan normaal.

Helpende hand om te besparen

Sommige slimme thermostaten geven niet alleen advies maar nemen het energie besparen zelfs voor je uit handen. Zo zijn er een aantal slimme thermostaten met verschillende standen waaronder ook een bespaarstand. In dit geval zet de thermostaat de verwarming standaard een graad lager dan je gewend bent en helpt jou zo om net iets energiezuiniger te zijn.

Extra snufjes voor nog meer gemak

De ene thermostaat heeft nog meer technische snufjes dan de ander, van bewegingssensoren die opmerken of je thuis bent tot een inbraakmelder. De verschillende thermostaten geven inzicht in het totale energieverbruik of in het energieverbruik van losse apparaten en sommige hebben een uitbreiding voor zonnepanelen, voor het bedienen van de verlichting of een aangesloten rook- en koolstofdioxidemelder.

De slimme thermostaat biedt comfort en luxe

Je huis alvast laten opwarmen voordat je wakker wordt of thuiskomt, of op afstand de lichten dimmen zonder hiervoor op te hoeven staan, dit zijn voordelen van het hebben van een slimme thermostaat. Het voegt comfort toe aan je huis en het biedt inzicht in het energieverbruik maar het is geen garantie om energie te besparen. De hoeveelheid energie die je bespaart is niet afhankelijk van de slimme thermostaat maar van de manier waarop jij ermee omgaat. Je betaalt een prijs voor extra luxe en comfort.

Uit welke slimme thermostaten kan ik kiezen?

Meerdere energieleveranciers bieden een slimme thermostaat aan. Sommige slimme thermostaten kun je alleen krijgen in combinatie met een energiecontract, maar andere kun je los aanschaffen en werken samen met alle energieleveranciers. Je kunt er op de pagina over energieleveranciers op EasySwitch.nl gemakkelijk achter komen uit welke slimme thermostaten jij kunt kiezen.

Tips voor de Zolder

23 november, 2015

De zolder is vaak een lastige ruimte. Veel mensen gebruiken het vooral als opslagruimte voor al die dingen die je nooit gebruikt. Ik ook. Onlangs hebben we besloten om daar iets aan te doen. Stap één is een grondige opruimbeurt, stap twee is het plaatsen van een dakkapel en stap drie is het inrichten van de ontstane ruimte.

Opruimen

Lastig. Opruimen is vooral een emotionele bezigheid. Als je het logisch denkend aanpakt ben je snel klaar. Is het kapot? In de container. Heb je iets een jaar niet gebruikt? Weg ermee. Het wordt lastiger als je op iets stuit dat je ooit veel geld heeft gekost of een bepaalde emotionele waarde heeft. Wanhoop niet, lees Marie Kondo.

Dakkapel erop

Als alles netjes is opgeruimd is het tijd voor de verbouwing: dakkapel erop. Er zijn talloze bedrijven die dat binnen een dag voor je doen. Belangrijk om wel het juiste bedrijf aan de haak te slaan. Wil je prefab of maatwerk? Hout of kunststof? Klassieke uitstraling of modern? Het kan veel kanten op. Doe eerst research op internet en nodig daarna je top drie uit voor een gesprek.

Inrichten zolder

Wat gaat het worden? Slaapkamer voor papa en mama?  Of een stoer speelhok voor de kids? Studeerruimte? Wij maken er een slaapkamer van. Wie er uiteindelijkgaat slapen laten weten we nog niet. Het wordt een open ruimte met klassieke uitstraling: de balken blijven zichtbaar waardoor de sfeer van de zolder blijft bestaan.

CV en Veiligheid

Op zolder hebben we ook praktische zaken staan: wasmachine, droger en uiteraard de CV installatie. Die laatste is veel in het nieuws de laatste tijd. Koolmonoxide vergiftiging ligt op de loer. Laat jaarlijks een grondig cv-ketel onderhoud uitvoeren door een erkend installateur. Zorg ervoor dat ook de schoorsteen of luchttoevoer dan goed wordt nagekeken.

Dan is het natuurlijk ook mooi om die ketel netjes weg te werken. Een mooi kastje eromheen en ook de wasmachine is een stuk mooier uit het zicht.

Klassieke tuindeuren

18 november, 2015

We hebben een schuifpui. Aan de achterkant van ons huis. Die vind ik niet zo mooi. Daar is best een simpele oplossing voor te vinden: vervangen door klassieke tuindeuren. Er zijn genoeg bedrijven die dat voor je kunnen regelen, maar de finishing touch is belangrijk: klassiek hang- en sluitwerk. Daarnaar is het even zoeken maar wie zoekt, zal vinden.

In een jaar vol verbouwingen van ons huis wordt dit waarschijnlijk één van de puntjes op de i. Financieel gezien niet de pittigste ingreep maar wat sfeer en beleving betreft een sprong vooruit. Steeds meer jaren '30 sfeer maar met de kwaliteit en duurzaamheid van nu.

Enig probleem van dat klassieke sluitwerk is de veiligheid. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om de sloten te laten vervangen of upgraden door een vakman.

Ogreen

5 januari, 2016

Steeds vaker kom ik ze tegen, de Ogreen clean machines. Planten als luchtzuiveringsmachines, dat is -even kort door de bocht- waar het op neer komt. Mooie planten, sfeermakers voor iedere ruimte, die ook nog eens zorgen voor een schonere en dus gezondere leefomgeving. Check gauw de site als je nieuwsgierig bent.

Een paar maanden geleden begon ik met de verbouw van mijn badkamer. Oude eruit, nieuwe erin. Het bleek een aanéénschakeling van keuzes waarvan ik achteraf pas het echte belang inzie. Gelukkig heb ik de juiste gemaakt maar het het ook anders kunnen zijn. Daarom deze post met tips en handigheden voor iedereen die de badkamer gaat aanpakken.

Research

Mijn badkamer is klein. Dat maakt sommige opties al meteen onmogelijk. Als je zoekt op 'kleine badkamers inrichting' vind je allerlei mogelijkheden om kleine badkamers zo efficiënt mogelijk in te richten. Het gaf mij een aantal hele goede ideeën.

Tip 1: doe eerst goed onderzoek op internet naar de mogelijkheden voor de inrichting van je badkamer. Laat je inspireren.

Creëer overzicht

Een douche en bad tegelijk: vergeet het maar.  Er bestaan wel combinatie mogelijkheden met soms best extreem leuke oplossingen (zie de eerste foto), maar ik heb gekozen voor een douche. Daar ging behoorlijk lang denkproces aan te pas. Ik kwam er niet uit, tot ik dacht: ik moet het opschrijven. Maakte een lijstje met voordelen en nadelen van elke optie en rangschikte die op belangrijkheid. Toen ik de top 5 van de lijstjes bekeek, zag ik dat een douche mij de meeste belangrijke voordelen bracht. Doen dus.

Tip 2: maak een lijstje op papier met de voordelen en nadelen gerangschikt op prioriteit. Dat geeft overzicht.

Mooi of functioneel

Het wordt een douche maar wat voor douche? Een inloopdouche is mooi, heeft mijn voorkeur. Toen bleek dat met mijn soort huis (jaren 30 waarvan de houten constructie nogal 'werkt') de kans op lekkages met een inloopdouche hoger is dan bij een douchecabine met een douchebak. Voor je het weet zit je met de loodgieters aan de koffie. De douchcabine met douchebak dus. Zo'n bak hoeft tegenwoordig geen 20 centimeter hoog te zijn dus het ziet er dan ook prachtig uit.

Tip 3: houd rekening met de rest van je huis en kijk niet alleen naar wat de mooiste oplossing is.

 

Deel 2 gaat over het moeilijkste deel van mijn badkamer: het toilet. Vooral omdat die er nog niet was. Ook daar weer: keuzes!

 

 

Flashback: de verbouwing

10 september, 2015

Goed, de badkamer is dus klaar. Uiteindelijk zit alles er prima in maar het was toch wel weer een gedoe. Stof, werkmannen die dag in dag uit je huis binnen lopen en getimmer. Kreeg een spontane flashback naar onze eerste verbouwing. We kochten een jaren 30 huis met de wetenschap dat er verbouwd moest worden. Maar dat zou wel meevallen. Dachten we.

De klus bleek groot. Pafonds gingen eruit, muren werden opnieuw gestukt of eruit gebeukt, de cv installatie vernieuwd. Ook de electra moest eraan geloven. Nieuwe leidingen en bedrading en uiteraard bleef de groepenkast niet buiten schot. Laat dit vooral door een professional doen. Niet dat mannetje van werkspot of die vriend van een vriend. Het gaat om misschien wel het belangrijkste onderdeel van je huis.

Het is allemaal prachtig geworden. Belangrijkste les die we hebben geleerd: zorg dat je alles goed op papier zet. Maak je plan, schrijf het uit tot in het kleinste detail en zorg ervoor dat je aannemer, electricien en stukadoor begrijpen wat en hoe je het wilt hebben. Het klint simpel maar het gaat zo snel fout. Op naar het volgende project!    

Er zijn natuurlijk de Ikea-klassiekers, zoals de Billy, de Besta of de Klippan. Producten die we allemaal kennen (of hebben) en die voorlopig wel in de collectie zullen blijven, maar Ikea blijft ook vernieuwen. Onlangs kwamen ze met een serie meubels die dienst doen als draadloze opladers. Geen rommelige snoertjes meer in je kamer, je legt je telefoon op het plusteken op het meubel en hij wordt opgeladen. Niet alleen functioneel maar ook nog eens een mooie serie. Nog zo'n mooie serie is de limited edition collectie NIPPRIG. Deze collectie is ontstaan uit een samenwerking tussen Ikea en lokale producenten in Vietnam en Indonesië. Alle producten zijn handgemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe, zeegras, rotan en waterhyacint. Ikea vernieuwt en verrast!

Misschien verwacht je het niet direct, maar de Kwantum is een winkel om in de gaten te houden. Ik vind er regelmatig leuke spullen (voor weinig) voor huis en tuin en de populaire items zijn vaak supersnel uitverkocht. Je moet er dan snel bij zijn, want vaak geldt op is op. Soms niet zo leuk, maar wel een goed teken.

Zo was ik onlangs net te laat met het aanschaffen van een paar mooie namaak-Eames stoelen. Hopelijk komen die nog eens binnen. Afgelopen week zag ik super leuke buitenhaarden, in mooie roestkleur, voor de lange zomeravonden. Die haarden zijn alweer weg, maar ik vond nog wel een mooie vuurschaal in diezelfde kleur.

De najaarscollectie schijnt ook heel leuk te worden heb ik me laten vertellen, dus hou het in de gaten!

Ook de moeite waard om even te checken zijn de textielcollectie en de site. Onder 'Hobby & vrije tijd' vind je een heleboel leuke do-it-yourself ideeën inclusief werkbeschrijvingen. Ik ga voor die tipi tent, maar dan niet voor katten, maar een iets grotere, voor m'n dochter! Is het toch een beetje van mezelf.

Wat ga jij maken?

Industriële vormgeving is hip. Robuuste meubels of grote lampen die niet zouden misstaan in fabriekshallen. Maar ineens zien we ze terug in de huiskamer en kantoortuinen. Het design is vaak stokoud, het materiaal gloednieuw want het wordt allemaal anno nu gemaakt.

Dat gaat heel anders bij Lloyd Industrials. Zij speuren in en buiten Nederland naar oude, karakteristieke lampen. Industrieel erfgoed. Ze laten de lamp zijn eigen unieke karakter behouden maar moderniseren wel de binnenkant en techniek. Zo heb je het beste van twee werelden: de nostalgie van een bijna antieke industriële lamp met de gemakken en veiligheid van de moderne techniek. En ... vaak een prachtig verhaal er gratis bij.

De industriële Mazda fabriekslampen uit de jaren 60 zijn afkomstig uit Beaune (Frankrijk). Daar hebben ze in een grote loods gehangen alwaar flessen voor wijn werden opgeslagen.

Klassiek, modern, old-school, vintage. Vaak kijken we (ver) terug of vooruit naar styling of inrichting van je huis of kamer. Het zijn trending topics: vandaag is vintage hip maar morgen kan klassiek populair zijn.

De chesterfield stijl ontstijgt de trendgolf. Het geeft een modern interieur de juiste klassieke tint of is een elegante stijl in een modern jasje. Mogelijkheden te over. Het levert bijna altijd een wonderlijke combinatie op.

Mijn woonkamer is niet overdreven groot. Een enorme chesterfield bank past niet, maar een mooie klassieke anderhalf zitter wel. Dan ga ik voor de klassieke stijl: bruin (oud) en een beetje doorleefd leer. Dat vind ik mooi maar het kan ook heel anders: alle kleuren van de regenboog. En oh ja: chesterfield banken zitten bijna altijd ... heerlijk!

Zwevende tuin

13 mei, 2015

Hangplantjes zijn helemaal terug. Op zoek naar een paar mooie voorbeelden kwam ik de String Gardens van Fedor van der Valk tegen. Niet zomaar een hangplantje, Fedor van der Valk laat de gehele tuin zweven. Hij pakt de wortels van een plant opnieuw in met aarde en voeding, waarop gras en mos groeien. De wortels daarvan vormen een schil om de kluit, zodat hij niet uit elkaar valt. Vervolgens hangt hij de plant in een netje en zo is het net een boompje op een eigen planeet. Wow!

Marmer is hip

24 april, 2015

Een van de leukste trends van dit moment vind ik marmer. Tijdloos en stijlvol. Wel een beetje ingrijpend en kostbaar om voor deze trend je aanrechtblad of de tegels van je badkamer te vervangen. Gelukkig zijn er genoeg accessoires te verkrijgen in marmer. Wil jij ook marmer toevoegen aan je interieur? Kijk dan eens in de collecties van ZuiverHouse doctor en HK Living.

Je zou het niet zeggen (brrrr wat is het nog koud!) maar de lente komt er toch echt aan. Om toch in de startblokken te staan als het zonnetje straks doorbreekt, pakte ik de kussens van mijn tuinsetje uit de schuur. Het rook al wat muf en ja hoor, grote schimmelvlekken. Balen!

Meteen het internet opgedoken, op zoek naar nieuwe tuinkussens. Best lastig. Vooral omdat ik het leuk zou vinden als de buiten aankleding goed aansluit bij mijn binnenstijl. Wat dan helpt zijn ruime keuze en een diverse collectie. Tijdens het zoeken bedacht ik me hoe gek het eigenlijk is dat we binnen in huis allerlei accessoires hebben om er een sfeervol geheel van te maken, maar dat we dit niet doortrekken naar onze tuinsets.

Verantwoord klussen

12 maart, 2015

Zodra de temperaturen weer wat omhoog gaan, heeft men over het algemeen ook meer zin om weer in het huis aan de slag te gaan. Dus worden nu eindelijk, terwijl alle deuren en ramen openstaan, alle klusjes opgepakt die waren blijven liggen. Zoals het schilderen van de kozijnen of de muren een fris nieuw kleurtje geven.

Of misschien heb je deze winter inspiratie opgedaan op deze website en ga je de hele woonkamer verbouwen. En, omdat het dan toch een troep wordt meteen ook maar een nieuwe keuken erin. Die is al zo lang aan vervanging toe!

Ik was laatst aan het winkelen en mij viel op dat er steeds meer artikelen zijn die werken op zonne-energie. Ik was hierdoor getriggerd en ben online verder gaan zoeken naar gadgets die werken op zonnepanelen. Tot mijn verbazing blijken er echt veel van dit soort duurzame producten te vinden, ook voor in en rondom het huis. Is het de hoogste tijd om zonne-energie in huis te halen?

Brussels beton

16 februari, 2015

Ik houd van de combinatie van oud en nieuw. De mooiste spullen bij mij thuis komen uit oma's tijd, van haar gekregen, zijn spullen van mijn ouders of vondsten van de rommelmarkt of kringloop. Allemaal met een verhaal, maar wel met mate en in combinatie met nieuw. Ze zijn vaak moeiteloos te combineren in een modern huis of interieur. Het contrast maakt beide vaak nog mooier. Dan begrijp je dat dit klokje er eentje naar mijn hart is. Een betonnen klokje met Brussels kantmotief. Wow. Ik zei het toch? Oud + nieuw = mooi!

Mijn zoektocht naar een badkamer duurt nog steeds voort. Eerder liep ik tegen het ultieme toilet op. Prachtige gadget maar vooral weggelegd voor mensen met een net iets te dikke portemonnee. Die heb ik niet.

Dus weer even met beide benen op de grond. De aanschaf van een badkamer is een prijzige kwestie. Er zijn verschillende aanvliegroutes. Veel mensen kiezen voor een kant en klare oplossing: je gaat naar een 'badkamerboer' en zoekt een kant en klare badkamer uit. Daar hoort de montage ook bij. Ik heb het geprobeerd maar beide pogingen gaven me niet het goede gevoel.

Maar hoe dan anders? Ik heb een aantal aannemers gebeld (die ik nog kende van eerdere verbouwingen aan mijn huis) en ze gevraagd een offerte uit te brengen. Dat hebben ze gedaan en ik heb een keuze gemaakt maar ja ... dan ben je nog maar halverwege. Een aannemer doet het werk, de spullen (het sanitair) moet je zelf regelen.

Verlichting is niet alleen functioneel, het is ook een van de belangrijkste sfeermakers in huis. Iedere ruimte heeft licht nodig en de stijl verlichting die je kiest drukt echt een stempel op de ruimte. Al jaren heel populair zijn industriële lampen.

Bij Lichtxpert heb ik een geweldige collectie industriële lampen gevonden, met heel veel echte eyecatchers. Wat ik zo mooi vind aan dit soort lampen is het robuuste uiterlijk. Het materiaal, vaak staal, aluminium of zink en de grofheid. Als ik er eentje aanschaf dan ga ik voor een variant met zo'n metalen raster aan de onderkant. Misschien een raar criterium om een lamp op uit te kiezen, maar ik vind dat zo mooi.

Naast industriële hebben ze er ook prachtige Oosterse lampen. Wat mij betreft iestje minder functioneel, maar des te sfeervoller. Een Oosterse lamp vind ik een soort sieraad. Ze geven niet altijd evenveel licht om bijvoorbeeld een boek bij te lezen, maar geven vaak de mooiste 'tekeningen' op de muur door de bewerkte kap. Ik kan wel een plekje vinden voor beide stijlen.

Warme winter

9 december, 2014

Woon je niet zo groot of heb je zoveel gasten uitgenodigd met de kerstdagen dat je woonkamer te krap wordt? Stuur ze naar buiten! Maak het buiten gezellig en een beetje warmer met vuurkorven, fakkels of een heater. Met een plaid op de loungebank kunnen jouw gasten ook buiten een drankje doen. Of zelfs een winter bbq.

Zo zit je er in de winter warmpjes bij!

De bladen en blogs staan weer vol met kerstinspiratie! Eindeloos veel ideeën voor een zo gezellig mogelijk huis en heel veel Do It Yourself (DIY). Want zelf maken is leuk, vaak voordelig en altijd origineel.

Ik heb thuis een magneet muur waarop ik het hele jaar door kan wisselen met foto's, kaarten, tekeningen, noem maar op. Elk jaargetijde of andere grote gebeurtenis een eigen look en feel. Het heeft me nauwelijks moeite gekost.

Sommige meubels zijn tijdloos. Het zijn wat je noemt de klassiekers. De Chesterfield bank is er zo één. Hij kan nog steeds prima en komt wat mij betreft het beste tot zijn recht in een eigentijds en licht interieur. Bij Chesterfield Distribution Centre in Gouda kun je terecht voor Chesterfield banken en fauteuils, in alle soorten en maten. Ze hebben een enorm aanbod zowel nieuw als gebruikt. Fijn ook zo'n groot aanbod in tweedehands, want een nieuwe is een best een uitgave. Bijkomend voordeel van zo'n tweedehands exemplaar: het leer wordt met de jaren mooier en een beetje doorleefd uiterlijk geeft zo'n bank een unieke uitstraling.

Heb jij een jaren '30 huis en wil je het in stijl renoveren? De winkel van de jaren '30 fabriek biedt je de sfeer van de jaren '30 met de kwaliteit van nu. Zoals -mijn favoriet- het originele schakelmateriaal, maar ook een mooie selectie binnen- en buitenverlichting. Het zijn dit soort technische producten die de jaren '30 fabriek verkoopt. Authentiek en stijlvol.

Fotofabriek

23 november, 2014

Foto's geven je huis sfeer en maken een interieur bovendien persoonlijk. Er zijn tegenwoordig vele betaalbare manieren om je mooiste kiekjes te vereeuwigen op doek, hout, aluminium of behang. Ook een leuk en betaalbaar idee is een poster laten drukken van je favoriete foto. Groots effect voor een klein prijsje en zo kun je nog eens wisselen. Bij fotofabriek.nl bestel je al een poster vanaf € 3.99.

De wereld van het laminaat is er eentje die bijna iedereen al heeft ontdekt. Maar ook laminaat ontwikkelt zich. Verschillende houtsoorten en zelfs steensoorten worden perfect geïmiteerd door de kunstof planken. het aanbod is enorm en een goede keuze maken valt niet mee. Carpetright biedt naast een uitgebreide collectie laminaat ook de gelegenheid om gratis vloerstalen te bestellen.

Voel je meer voor echt houten vloeren, dan kan je je hart ophalen bij de vloerderij.

Haal de herfst in huis

27 oktober, 2014

Het is volop herfst. Tijd om de verwarming weer aan te doen en het binnen gezellig te maken met kaarsen, kussens en plaids. Een paar tips voor een behaaglijk huis:

  • Kies voor matte materialen en kleuren. Hoogglans oogt en voelt kouder.
  • Kies natuurlijke materialen. Daarmee creëer je warmte en sfeer. Een wollen poef, gebreide kussens, een vilten prikbord, houten kandelaars.
  • Combineer strakke, rechte vormen met ronde en organische vormen. Zoek een mooie balans.

Bokjes

10 oktober, 2014

Je ziet ze steeds vaker opduiken. De bok uit de gymles, maar dan wat kleiner, in de vorm van een krukje of voetenbankje. Mooi in cognackleurig leer, past eigenlijk overal bij. Waar vind je ze?

Check in de categorie gymtoestellen ook eens de nieuwe evenwichtsbank uit de PS collectie van Ikea. Leuk als bankje en natuurlijk als evenwichtsbank! En als je echt ruimte hebt koop je de gymnastiekmat erbij.

Ondanks dat de Nederlandse lente en zomer niet altijd gegarandeerd warm en zonnig weer opleveren, is tijdens warme dagen niets heerlijker dan afkoeling zoeken in een zwembad. Beschik jij nou net niet over die riante, grote achtertuin of een dikke portemonnee? Tegenwoordig zijn er gelukkig volop betaalbare, compacte zwembaden verkrijgbaar. Ideaal voor de middelgrote tot kleine tuin. Zwembaden zijn er in allerlei soorten en maten. Van een opblaaszwembad voor de kinderen tot een groter inbouwzwembad van polyester of opbouwblokken. Het kan allemaal!

In de Twisted Garden krijgt nostalgie geen kans. Hedendaags moet het zijn. De tuin trend is dan ook vernieuwend, modern én verrassend. De tuintrend Twisted Garden staat voor nieuwe vormen en vlakverdeling.

De tuin op de foto’s is een voorbeeld van de Twisted Garden. Strakke vormgeving en hoogteverschillen, met grote vlakken, spelen er grote rol. Ook de keuze voor de borders zijn opvallend. De beplanting bestrijkt hele vlakken die zich op een bijzondere manier tot elkaar verhouden.

De low dining trend

23 augustus, 2014

Eten zoals ze dat vroeger deden: comfortabel en laag bij de grond. Dat is wat de nieuwe low dining trend biedt. Overigens eten ze in veel delen van de wereld nog steeds laag bij de grond. Zo is de low dining trend over komen waaien uit Amerika en doet het tegelijk Aziatisch aanvoelen. De ingrediënten van de trend: een lage tuintafel met speciale bijhorende stoelen.

Wil je graag je eigen fruit, groente en kruiden kweken, maar mis je net die ruimte voor een moestuin? Met een beetje creativiteit en wat handigheid ga je gewoon aan de slag met een mini moestuin. Het begint allemaal met een tuintafel of oud bureau. Plaats deze in je tuin of op je balkon en begin daarop een mini moestuin in potten, bakken en kisten.

Fatdog

23 juli, 2014

We kennen allemaal de super relaxte zitzakken en ook de lampen zijn aardig bekend. Dan heb ik het natuurlijk over Fatboy. Nieuw in de collectie zijn Dolly, Hot Dog en Big Dog. Geïnspireerd en vormgegeven naar de iconische vormen van ballondieren. Ik moest natuurlijk gelijk denken aan het kunstwerk van Jeff Koons, Balloon Dog, uit 1996. Fatboy verkoopt de honden dan ook als affordable art.

Je moet wel een beetje ruimte hebben voor je kunstwerk, zeker als je gaat voor Big Dog, die is maar liefst 250 x 200 cm! Al langere tijd in de collectie, maar minstens zo leuk zijn de Non-Flying Carpets en mijn persoonlijke favoriet de Picnic Lounge. Een moderne variant op een traditioneel Perzisch design, met reuze punaises om het kleed vast te zetten in de grond en een gat voor je parasol. Oprollen en meenemen als handige draagtas naar het park!

Toe aan een trendy nieuwe keuken? Dan is het soms moeilijk kiezen, want je hebt veel keuze als het om keukens gaat. Een zwarte keuken is misschien wel het overwegen waard. Wat zwarte keukens zijn momenteel helemaal in. En terecht, want een zwarte keuken combineert elegantie met een zekere stoerheid. Hieronder vind je een aantal mooie keukens met zwarte elementen die je mogelijk zullen inspireren bij de zoektocht naar jouw ideale keuken.

Hou van hout part 2

14 maart, 2014

Met de zomer voor de deur ben je vast op zoek naar een nieuwe tuinset. Lounge is helemaal in en dat maken ze hier voor je. Je kunt zelf de maten bepalen (!) en het hou(d)t niet op bij tuinlounge meubels: ook gewone huismeubels als tafels, kasten en tv-meubels van steigerhout of sloophout worden speciaal voor jou gemaakt. En voor de echte trendsetters onder ons: de cuisine d'été! Mijn favoriet: loungebank met opbergruimte. Handig! Leuk weetje: de roots van dit bedrijf (Restoric) liggen is de sloop. Zij zagen dagelijks restmateriaal voorbijkomen wat prima hergebruikt kan worden. En zo ontstond Restoric en is het milieu beter af (en wij ook!).

Er zijn veel lampen. Er zijn ook veel smaken en soorten. Als je vooral oog hebt voor staande lampen moet je eens kijken op deze webshop. Een groot assortiment en veel stijlen zijn vertegenwoordigd. Ook als je led-lampje stuk is en je zoekt een nieuwe: hier vind je dat. Veel leuks dus, naast staande lampen ook nog andere soorten. Lekker shoppen!

Tuinparasols zijn er in verschillende soorten en maten. De design tuinparasols van het Belgische merk Sywawa en zijn alles behalve standaard te noemen. Sywawa werkt samen met designers die op zoek gaan naar ‘haute couture’ in parasols. Het resultaat: bijzondere en unieke tuinparasols. De parasols zijn met hun aparte uiterlijk speciaal ontworpen voor mensen die lef hebben en zich willen onderscheiden. Je vangt twee vliegen in één klap: zonwering en design. Laat het zonnetje maar komen!

Als je de keuken betegelt met Friese witjes, kan het zijn dat het iets te wit wordt allemaal. Toen zag ik deze kleine kunstwerkjes van Marga van Oers (storytiles.nl). Zij bewerkt Friese witjes met originele miniatuurverhalen zodat het unieke voorstellingen worden. De stijl varieert van klassiek tot modern. Prachtig gemaakt, geweldig verzonnen en het maakt mijn keuken helemaal compleet. Kan ook gewoon 'solo' als kunstwerkje aan de muur hoor.

O ja, het betegelen van mijn keuken gebeurt deze week. Foto's volgen dus nog.

Maar ook in de badkamer, w.c. of waar je maar wilt. Onze nieuwe keuken komt eraan. Om het moderne design wat te breken gaan we originele Friese witjes (tegeltjes) gebruiken. Benieuwd wat het gaat worden. Niet alleen in strak wit verkrijgbaar maar ook in verschillende tinten of o zo leuke opdrukken van kippen of andere dieren. Op voorraad bij friesewitjes.nl. Je kunt een proefpakketje bestellen om te kijken of het staat.

Stoel van troep

20 januari, 2014

Weggooien ruimt lekker op. Maar soms loont het om niet alles zomaar naar de vuilstort te brengen. Zo ook deze Corbusier stoelen.

Nostalgie

13 december, 2013

Misschien herken je dit gouden engeltje wel. Stond ze met kerst bij je ouders of bij je opa en oma in de huiskamer? Een heel bekend kerstmolentje, afkomstig uit Zweden. Als de kaarsjes aangestoken worden, zorgt de opstijgende warmte ervoor dat de engeltjes rond gaan draaien en de klokjes gaan tingelen. Nog steeds mooi en nog steeds verkrijgbaar in het originele doosje! Kers op de nostalgische taart!

Een heuse Moldavische blikvanger: de rozenkelims van rozenkelims.nl. Ze verkopen naast de zeer originele rozenkelims ook unieke vloerkleden en kussen. Allen voorzien van een design dat net even anders is. Pimp je interieur op stijlvolle wijze! En de prijzen vallen ook best mee!

Twijfel over een nieuwe keuken, wacht je die vette korting op de nieuwe badkamer af? Wacht niet meer en stop met twijfelen: deze maand is het woonmaand! Kortingen en mooie deals vliegen in het rond.

Oktober is woonmaand

4 oktober, 2013

De woonmaand is weer begonnen. Heb je zin om in het kader van de woonmaand een leuk evenement te bezoeken? De woonbeurs Amsterdam is t/m 6 oktober in de RAI Amsterdam te bezoeken.

Dekbed met Parijs-print

19 september, 2013

Brrr... het wordt weer kouder buiten, de herfst is in aantocht en dus gaan we op zoek naar lekker warme dekens, plaids en dekbedden. Ik hou van Parijs, dus van deze dekbedovertrekken van Essenza Home word ik heel blij, vooral de grafische print met fel geel randje. Voor zowel mooie prints als rustige naturel overtrekken kun je slagen bij de online shop van Essenza Home. Of neem een kijkje in de winkel in Utrecht.

Je ziet ze heel veel. Huisjes om in huis te halen. Van hout, van papier, zink of keramiek. Puur decoratief of functioneel als verlichting of opberger.

Koffiepot of gieter?

3 september, 2013

Het is nog altijd zomer! En droog! Dus de plantjes kunnen wel wat extra water gebruiken. In deze mega gieter (H44xB46) geïnspireerd op een koffiepot kan maar liefst 12 liter water. Mooi voor binnen en buiten. Design? Davy Grosemans voor Xala. Gemaakt van kunststof en verkrijgbaar in 7 kleuren voor € 23,95 o.a. bij Fonq.nl.

Mooi behang op maat

26 augustus, 2013

Dit bijzondere behang is verkrijgbaar bij Perron 11, een webshop met een uitgebreide behangcollectie en gespecialiseerd in maatwerk.

Nog meer bordjes

22 augustus, 2013

Mooi, betaalbaar en zo in huis! Vul je shoppingbag op de HOME afdeling van H&M, er is weer zoveel moois te vinden. Wat dacht je van deze bordjes!

Bloemen Kunst

17 augustus, 2013

Als je van bloemen houdt en je echt iets heel bijzonders aan de muur wilt, dan is dit het! De Flower Constructions van Anne ten Donkelaar. Adembenemend mooi zijn de 3d collages, gemaakt van een combinatie van gedroogde bloemen en papieren afbeeldingen van bloemen. Met een uiterste precisie zijn de bloemen op het board gespeld. Bekijk meer mooie bloemconstructies op de website van Anne.

Leg je boek op een lamp

10 augustus, 2013

Soms heb je wat weinig licht bij het lezen. Soms kan je je boek nergens kwijt. Zie hier de oplossing van 'Droog'.

Koop 'm bij droog zelf.

Er was eens...

8 augustus, 2013

Wie is er niet groot mee geworden: de wereldberoemde sprookjes van de gebroeders Grimm, Hans Christian Andersen en anderen. Grafisch vormgever Christian Jackson wist de sprookjes te vatten in een minimalistisch beeld. Je herkent ze direct. Resultaat: een serie prachtige posters. Nu nog kiezen welke we gaan bestellen!

Een oude meester uit het Rijksmuseum of je eigen vakantiefoto. Met het ixxi wandsysteem maak je door middel van kaarten en koppelkruisjes een uniek wandvullend meesterwerk. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de site hoe het werkt en uit welke beelden je kunt kiezen.

Bestel je ixxi kunstwerk

Blije bordjes

5 augustus, 2013

Bordjes uit de kringloopwinkel of oma's servieskast krijgen een nieuw leven bij Studio klein geluk. Naast de bestaande bordjes kun je nu ook een persoonlijke tekst op je eigen bordje laten maken.

Goed idee voor een bijzonder cadeautje! Kijk voor meer moois (handgemaakt!) op studiokleingeluk.nl

Kapstoel

5 augustus, 2013

Mooi en handig! Deze prachtige kapstok stoel van de Nederlandse ontwerper Sjoerd Vroonland.

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin