Badkamer tips en handigheden deel 1

20 september, 2015

Een paar maanden geleden begon ik met de verbouw van mijn badkamer. Oude eruit, nieuwe erin. Het bleek een aanéénschakeling van keuzes waarvan ik achteraf pas het echte belang inzie. Gelukkig heb ik de juiste gemaakt maar het het ook anders kunnen zijn. Daarom deze post met tips en handigheden voor iedereen die de badkamer gaat aanpakken.

Research

Mijn badkamer is klein. Dat maakt sommige opties al meteen onmogelijk. Als je zoekt op 'kleine badkamers inrichting' vind je allerlei mogelijkheden om kleine badkamers zo efficiënt mogelijk in te richten. Het gaf mij een aantal hele goede ideeën.

Tip 1: doe eerst goed onderzoek op internet naar de mogelijkheden voor de inrichting van je badkamer. Laat je inspireren.

Creëer overzicht

Een douche en bad tegelijk: vergeet het maar.  Er bestaan wel combinatie mogelijkheden met soms best extreem leuke oplossingen (zie de eerste foto), maar ik heb gekozen voor een douche. Daar ging behoorlijk lang denkproces aan te pas. Ik kwam er niet uit, tot ik dacht: ik moet het opschrijven. Maakte een lijstje met voordelen en nadelen van elke optie en rangschikte die op belangrijkheid. Toen ik de top 5 van de lijstjes bekeek, zag ik dat een douche mij de meeste belangrijke voordelen bracht. Doen dus.

Tip 2: maak een lijstje op papier met de voordelen en nadelen gerangschikt op prioriteit. Dat geeft overzicht.

Mooi of functioneel

Het wordt een douche maar wat voor douche? Een inloopdouche is mooi, heeft mijn voorkeur. Toen bleek dat met mijn soort huis (jaren 30 waarvan de houten constructie nogal 'werkt') de kans op lekkages met een inloopdouche hoger is dan bij een douchecabine met een douchebak. Voor je het weet zit je met de loodgieters aan de koffie. De douchcabine met douchebak dus. Zo'n bak hoeft tegenwoordig geen 20 centimeter hoog te zijn dus het ziet er dan ook prachtig uit.

Tip 3: houd rekening met de rest van je huis en kijk niet alleen naar wat de mooiste oplossing is.

 

Deel 2 gaat over het moeilijkste deel van mijn badkamer: het toilet. Vooral omdat die er nog niet was. Ook daar weer: keuzes!

 

 

Additional Info

  • afbeelding 1: RonArad Rotator
  • afbeelding 2: kleine badkamer groter laten lijken

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin