Blij met een bijna Eames

22 maart, 2016

Onze eetkamerstoelen zijn aan vervanging toe. Het is een verzameling van bij elkaar gescharrelde stoelen waar bewust toch een bepaalde lijn in zit. Vier houten spijlstoelen die ik dezelfde kleur geschilderd heb. Oogt leuk en hip maar het resulteert vaak in een houten kont. Daarnaast zijn ze ook wat wankel en tja, als ik eerlijk ben vervelen ze inmiddels een beetje. Dat ben ik zat. Tijd om mijn horizon te verbreden en het accent iets meer te leggen op comfort, zonder het design uit het oog te verliezen.

Niet van echt te onderscheiden

Zoals velen heb ik een zwak voor mooi design maar ik heb geen oneindig diepe portemonnee. Jaren geleden zag ik de Eames DWS stoelen. Wie kent ze niet: een simpele kuipvorm met subtiele houten poten met soms ook metalen onderdelen. Ik was meteen verkocht, maar de stoel niet toen ik de prijs zag. Gelukkig is daarvoor een oplossing: de replica. Normaal loop ik niet meteen warm voor een kopie-versie van design, maar ik heb er eens goed over nagedacht. Waarom eigenlijk ook niet? Hij ziet er exact hetzelfde uit, de kwaliteit is ook prima en een kniesoor die het verschil opmerkt.

Kuip is favoriet

Snel de browser opgegeklikt en op zoek naar een mooie replica. Al snel kwam ik uit op www.designkuipstoelen.nl. Een overzichtelijke en duidelijke site. De kleur van mijn Eames dubbelganger lag al wel vast: wit. Niet verassend, het is nu eenmaal de primaire kleur in mijn inrichting. Toen ik hem zag wist ik het direct: de witte DSW Eames kuipstoel wordt van mij.

Geen cent teveel

Geen echte Eames dus maar een zeer goed uitziende replica. De stoel is prachtig en de prijs is ook heel mooi. Het geld dat je overhoudt kan ik besteden aan een tweede, derde of vierde replica Eames of … stop ik het in de nog aan te leggen achtertuin … maar daarover in mijn volgende post meer. In de tussentijd voel ik me de trotse bezitter van een bijna Eames.

Additional Info

  • afbeelding 1: replica eames witte kuipstoel
  • afbeelding 2: dawschommel.png
  • afbeelding 3: patchworkfrontaal

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin