Chillen in de tuin

23 maart, 2016

In mijn eerdere posts heb ik verteld over mijn huis en vooral over de vele verbouwingen die we inmiddels achter de rug hebben. Dat heb je nu eenmaal met een jaren 30 huis. We zijn begonnen met de electra en via de (nieuwe) keuken, compleet gerenoveerde badkamer en geïsoleerde zolder zijn we nu in de achtertuin beland. Project nummer zoveel.

Eerst een ontwerp

We hebben een bescheiden achtertuin. Gemakkelijk een plan voor te verzinnen, zou je zeggen. Maar dat viel wat tegen. Een echt briljant idee kwam niet opborrelen. Via familie hoorden we goede verhalen over een tuinarchitect. Zonder er echt veel vertrouwen te hebben dat zo'n architect wonderen zou kunnen verrichten, maakte ik een afspraak. Ze kwam, zag, ontwiep en overwon. Een prachtig ontwerp voor de tuin lag klaar om uitgevoerd te worden.

Wat zet je in je tuin

Dat was voor elkaar maar de volgende puzzel diende zich aan: het tuinmeubilair. Een goed ontwerp maakt een mooie tuin maar de tafels en stoelen zijn bijna net zo bepalend. Niet alleen wat betreft de look maar ook zeker het comfort. En het comfort heb ik gevonden. Kijk eens naar deze loungeset/ligbed luna. Ben je met z'n tweetjes en wil je languit chillen: dat kan. Bellen vrienden aan en komt een zit opstelling meer van pas: ook dat kan.

Vurige oplossing

Natuurlijk is een knisperend haardvuurtje in de tuin een gezellige bezigheid. Dat kan je met een vuurkorf doen of je steekt wat fakkels in je gazon. Vooral de vuurkorf heeft altijd wat vervelende bijwerkingen waarvan de irritantste is dat je kleding na een avondje stoken een penetrant rooklucht heeft. Dus zie hier een gashaard voor in de tuin. Bijzonder aan deze haard is vooral de opzet: midden op de tafel! Een glaswand beschermd je gezelschap.

Nog voor de zomer in huis (tuin)

We gaan haast maken, we willen de tuin voor de zomer klaar hebben. Voorlopig het laatste grote project dat we ondernemen in en om het huis. Tot de volgende zich aandient ...

Additional Info

  • afbeelding 1: tuinhaard
  • afbeelding 2: fuga
  • afbeelding 3: fuga2

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin