De loodgieter Purmerend deelt ideeën om water te besparen in huis

4 september, 2016

Met een prettig gevoel kunnen wonen is niet alleen afhankelijk van een mooi interieur of het gemak waarvan een woning is voorzien. Je kan namelijk ook een prettig gevoel krijgen wanneer je weet dat de manier waarop je woont bijdraagt aan een betere wereld. In deze tijd waarin de opwarming van de aarde een steeds groter probleem wordt is het bijvoorbeeld ook belangrijk om zoveel mogelijk te besparen op energie en water in huis. De loodgieter Purmerend deelt in dit artikel een aantal ideeën hoe je water in huis kunt besparen.

Sta iets minder lang onder de douche

Water besparen hoeft helemaal niet moeilijk of afhankelijk van hightech toepassingen te zijn. Een simpele maatregel als gewoonweg een minuut eerder onder de douche uitstappen kan op termijn een zeer grote besparing van water teweegbrengen. Een enkele persoon kan op deze manier tientallen liters water besparen. Voor een gezin loopt het bespaarde aantal liters zelf in de honderden. En wanneer iedereen in Nederland dagelijks een minuut korter zou douchen kan zelfs miljarden liters water per jaar bespaard worden. Daarbij bespaar je ook nog eens op het gasverbruik omdat er minder water verwarmd hoeft te worden.

Repareer lekkages in huis meteen

Lekkages aan waterleidingen kunnen grote schade aan je huis veroorzaken en deze moet je daarom natuurlijk zo snel mogelijk repareren. Echter ook kleine lekkages zoals een lekkende kraan repareer je het beste meteen. Een kraan waar per minuut enkele druppels water uitvallen lijkt misschien onschuldig. Deze paar druppels tellen echter snel op tot een groot totaal. Een lekkende kraan verspilt op jaarbasis zelfs meer dan 1000 liter per jaar. Dit is zonde wanneer je weet dat het repareren van een lekkende kraan vaak een kwestie is van een rubbertje vervangen van minder dan een euro.

Waterbesparende douchen en kranen

Wanneer je last hebt van een lekkende kraan in huis dan is dit misschien ook een goed moment om te overwegen oude kranen te vervangen voor waterbesparende varianten. Met waterbesparende kranen en douchekoppen kan je namelijk volgens de loodgieter Purmerend een grote hoeveelheid water in huis besparen. Deze speciale kranen en douchekoppen verdelen het water op een efficiëntere manier waardoor je tot 30% minder water nodig hebt om hetzelfde resultaat te bereiken. Het gemiddelde waterverbruik van een Nederlander zou hierdoor van gemiddeld 126 liter per dag teruggebracht kunnen worden naar nog geen 90 liter per dag.

Wc’s met twee verschillende spoelknoppen

Veel mensen beseffen niet dat je met het doorspoelen van de wc in huis een grote hoeveelheid water verbruikt. Hierop kan echter makkelijk bespaard worden. Voor het doorspoelen van een plasje is namelijk veel minder water nodig dan het doorspoelen van een grote boodschap. Er zijn wc’s te koop die hiervoor twee verschillende spoelknoppen hebben. Zo kan je kiezen of je met weinig of veel water de wc door wilt spoelen. Een kleine verandering als deze kan een grote besparing van water teweegbrengen.

Additional Info

  • afbeelding 1: waterbesparen

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin