De low dining trend

23 augustus, 2014

Eten zoals ze dat vroeger deden: comfortabel en laag bij de grond. Dat is wat de nieuwe low dining trend biedt. Overigens eten ze in veel delen van de wereld nog steeds laag bij de grond. Zo is de low dining trend over komen waaien uit Amerika en doet het tegelijk Aziatisch aanvoelen. De ingrediënten van de trend: een lage tuintafel met speciale bijhorende stoelen.

Lage tafels uit Azië

Oorspronkelijk komen lage tafels uit Aziatische landen. Denk bijvoorbeeld aan Japan en China. Daar had het laag bij de grond eten een simpele reden. De huizen werden er namelijk sinds de oudheid verwarmd door een vloerverwarming. Laag bij de grond betekende dus eten bij een aangename temperatuur.

Low dining in 2014

Tegenwoordig vind je de low dining tuinmeubelen vaak terug in hotels, strandtenten en op terrassen. Maar ook de vraag naar de low dining sets in de tuin stijgt. En dat is ook niet zo gek. Aan de lage tuintafel kun je zowel heerlijk eten als loungen. De tuinstoelen zijn namelijk zo gemaakt dat je er actief als achterover in kunt zitten. En dat geeft een nieuwe dementie aan het buitenleven!

Additional Info

  • afbeelding 1: fonteyn low dining set.png
  • afbeelding 2: fonteyn low dining set2.png

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin