Een lamp en zijn verhaal

2 juli, 2015

Industriële vormgeving is hip. Robuuste meubels of grote lampen die niet zouden misstaan in fabriekshallen. Maar ineens zien we ze terug in de huiskamer en kantoortuinen. Het design is vaak stokoud, het materiaal gloednieuw want het wordt allemaal anno nu gemaakt.

Dat gaat heel anders bij Lloyd Industrials. Zij speuren in en buiten Nederland naar oude, karakteristieke lampen. Industrieel erfgoed. Ze laten de lamp zijn eigen unieke karakter behouden maar moderniseren wel de binnenkant en techniek. Zo heb je het beste van twee werelden: de nostalgie van een bijna antieke industriële lamp met de gemakken en veiligheid van de moderne techniek. En ... vaak een prachtig verhaal er gratis bij.

De industriële Mazda fabriekslampen uit de jaren 60 zijn afkomstig uit Beaune (Frankrijk). Daar hebben ze in een grote loods gehangen alwaar flessen voor wijn werden opgeslagen.

Additional Info

  • afbeelding 1: lloydindustrials product 01
  • afbeelding 2: werken aan de lamp 01
  • afbeelding 3: lloydindustrials lifestyle 01
  • afbeelding 4: lloydindustrials lifestyle 03

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin