Flashback: de verbouwing

10 september, 2015

Goed, de badkamer is dus klaar. Uiteindelijk zit alles er prima in maar het was toch wel weer een gedoe. Stof, werkmannen die dag in dag uit je huis binnen lopen en getimmer. Kreeg een spontane flashback naar onze eerste verbouwing. We kochten een jaren 30 huis met de wetenschap dat er verbouwd moest worden. Maar dat zou wel meevallen. Dachten we.

De klus bleek groot. Pafonds gingen eruit, muren werden opnieuw gestukt of eruit gebeukt, de cv installatie vernieuwd. Ook de electra moest eraan geloven. Nieuwe leidingen en bedrading en uiteraard bleef de groepenkast niet buiten schot. Laat dit vooral door een professional doen. Niet dat mannetje van werkspot of die vriend van een vriend. Het gaat om misschien wel het belangrijkste onderdeel van je huis.

Het is allemaal prachtig geworden. Belangrijkste les die we hebben geleerd: zorg dat je alles goed op papier zet. Maak je plan, schrijf het uit tot in het kleinste detail en zorg ervoor dat je aannemer, electricien en stukadoor begrijpen wat en hoe je het wilt hebben. Het klint simpel maar het gaat zo snel fout. Op naar het volgende project!    

Additional Info

  • afbeelding 1: meterkast vervangen
  • afbeelding 2: electra freesen
  • afbeelding 3: jaren30 keuken

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin