Haal zonne-energie in huis

26 februari, 2015

Ik was laatst aan het winkelen en mij viel op dat er steeds meer artikelen zijn die werken op zonne-energie. Ik was hierdoor getriggerd en ben online verder gaan zoeken naar gadgets die werken op zonnepanelen. Tot mijn verbazing blijken er echt veel van dit soort duurzame producten te vinden, ook voor in en rondom het huis. Is het de hoogste tijd om zonne-energie in huis te halen?

 Ik begin steeds meer de voordelen van zonne-energie in te zien. Natuurlijk duurzaamheid, maar het is bijvoorbeeld ook gewoon erg handig dat je geen batterijen, oplader of stekker nodig hebt. Zo zag ik in een webshop een leuke wandklok, die dus alleen maar licht nodig heeft om zijn werk te doen. Ook diverse soorten verlichting met kleine zonnepaneeltjes, zowel voor binnen en buiten, zijn volop te koop. Verder kwam ik zelfs nog scheerapparaten op zonne-energie tegen, rugzakken met zonnepanelen voor muziekspelers of smartphones, speakers en fotolijsten met lichtjes. Leuke ‘solar gadgets’ allemaal.

Zonnepanelen op het dak
Zonnepanelen als energieleverancier voor huishoudens worden ook steeds populairder. Het begint de laatste tijd ook wat betaalbaarder te worden. De laatste jaren zijn de prijzen van zonnepanelen namelijk fors gedaald. Maar ook al zou je het niet in één keer kunnen betalen, je hebt tegenwoordig de keuze: zonnepanelen kopen of huren? Het aanschaffen van zonnepanelen zie ik persoonlijk als de grootste drempel vanwege de forse investering. Aan de andere kant: ik las dat het kopen van zonnepanelen qua rendement gelijk staat aan een spaarrente van 6%! Toch wel aantrekkelijk, zeker in vergelijking met die schamele 1% rente die we nu krijgen voor het verzamelen van ons geld op de bank.

Klein beginnen…
Het is dus toch wel de moeite waard om serieus te overwegen om zonnepanelen te kopen. Vanaf dat moment zullen de energiekosten dalen en het verhoogt de waarde van mijn woning. Maar toch, ik begin liever klein, met een simpele zonnepanelen gadget voor in huis. Die wandklok met zonnepaneeltjes is binnenkort van mij.

Additional Info

  • afbeelding 1: zonneenergie paneel
  • afbeelding 2: zonneenergie wandklok
  • afbeelding 3: zonneenergie waterbron
  • afbeelding 4: zonneenergie kikker

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin