Jacht naar de badkamer duurt voort

16 februari, 2015

Mijn zoektocht naar een badkamer duurt nog steeds voort. Eerder liep ik tegen het ultieme toilet op. Prachtige gadget maar vooral weggelegd voor mensen met een net iets te dikke portemonnee. Die heb ik niet.

Dus weer even met beide benen op de grond. De aanschaf van een badkamer is een prijzige kwestie. Er zijn verschillende aanvliegroutes. Veel mensen kiezen voor een kant en klare oplossing: je gaat naar een 'badkamerboer' en zoekt een kant en klare badkamer uit. Daar hoort de montage ook bij. Ik heb het geprobeerd maar beide pogingen gaven me niet het goede gevoel.

Maar hoe dan anders? Ik heb een aantal aannemers gebeld (die ik nog kende van eerdere verbouwingen aan mijn huis) en ze gevraagd een offerte uit te brengen. Dat hebben ze gedaan en ik heb een keuze gemaakt maar ja ... dan ben je nog maar halverwege. Een aannemer doet het werk, de spullen (het sanitair) moet je zelf regelen.

 En zo begon de zoektocht. Een tocht die begint met keuzes. Lastige keuzes. De ruimte die ik heb is beperkt dus een bad en douche samen past niet. Kiezen dus: bad of douche. Een bad is handig voor de kids maar dat betekent dan ook douchen in bad. En dat ben ik nu juist best zat. Het wordt een douche.

Niveautje dieper. Het wordt een douche maar wil ik dan een inloopdouche (wel zo mooi!) of een douchebak. Dat is makkelijk, ik wil een inloopdouche. “Mwah” zegt de aannemer. "Je hebt een oud huis en de houten constructie 'werkt'. Dan zou een inloopdouche wel eens lekkages kunnen veroorzaken. Dat risico is een stuk lager als je een douchebak neemt." Euh ok. Twijfel. Schoonheid of functionaliteit. Ik kies het laatste, douchebak ‘it is’. Dat kan namelijk ook best stijlvol.

Prima, daar ben ik uit. Volgende uitdaging: de wasbak en het meubel. Of geen meubel. Of een wandkastje. Met of zonder spiegel. Dubbele wasbak of een enkele? Twee kranen of één kraan en wat voor kraan dan? Hoe groot wordt de spiegel? Muurdekkend of normaal? Tuurlijk moet ie niet kunnen beslaan en dat kan ook!

Moeilijk allemaal. Gelukkig zijn er ook was eenvoudige keuzes. Het toilet bijvoorbeeld. Ik wil een hangtoilet (en wie doet dat niet) en dan ben je eigenlijk al meteen klaar. Als je dus niet valt voor de Rolle Royce onder de toiletten, is de keuze snel gemaakt.

Inmiddels heb ik al mijn opties gewogen, lang nagedacht en ben ik er wel uit. De laatste knoop die ik moet doorhakken is het merk van mijn sanitair. Kwaliteit vind ik belangrijk en wil alles, waar mogelijk, van één merk. Denk dan aan merken als Villeroy & Boch of Mocoori. Voor dat laatste loodje ga langs bij een sanitairshop om je goed te laten voorlichten over badkamer producten. Zoals Maxaro.

Additional Info

  • afbeelding 1: Mocoori vrijstaand bad
  • afbeelding 2: douchecabine sanitaittotaal

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin