Slimme sloten – leuk woon idee van een slotenmaker uit Hoofddorp

23 juli, 2016

Iedere woning heeft sloten nodig. De beveiliging is immers een belangrijk aspect van alle woningen in Nederland. Hoewel we op veel verschillende gebieden die met wonen te maken hebben grote ontwikkelingen hebben gezien. Is er op het gebied van sloten weinig veranderd de laatste jaren. Het principe van slot en sleutel staat echter op het punt te veranderen. Dit brengt ons bij het leuke woon idee van een slotenmaker uit Hoofddorp. Dit idee is namelijk slimme sloten. Deze sloten veranderen de manier waarop we deuren openen en sluiten. Daarbij geven slimme sloten ook nog andere mogelijkheden die bijdragen aan een betere beveiliging van de woning.

Sloten openen zonder sleutel

Slimme sloten open je niet meer door een sleutel in een cilinder te steken en te draaien. Deze sloten kan je namelijk zonder sleutel openen. Een slim slot openen en sluiten kan op verschillende manieren. Zo zijn er bijvoorbeeld sloten die met een vingerafdruk geopend kunnen worden. Ook een cijfercode of een mobiele app op je telefoon behoort tot de mogelijkheden. Hierdoor verdwijnt ook de zorg om een sleutel kwijt te raken of een sleutel die afbreekt in het slot waardoor je buitengesloten raakt. Bovendien zorgt dit voor een groter gemak bij het openen van deuren.

Controleren wie de woning binnenkomt

Tot de mogelijkheden die slimme sloten kunnen bieden behoort ook het kunnen controleren wie de woning binnenkomt. Iedereen heeft immers een andere vingerafdruk en men kan ook mensen verschillende toegangscodes of digitale sleutels geven waarmee zij de slimme sloten kunnen openen. Hierdoor kan bijgehouden worden wie wanneer de woning binnenkomt. Wanneer het slot met een Wi-Fi verbinding met het internet is verbonden kan deze informatie ook live doorgegeven worden naar de telefoon van de huiseigenaar. Deze controle kan natuurlijk handig zijn in verschillende situaties.

Slimme sloten op afstand bedienen

In de vorige paragraaf hebben we al even door laten schemeren dat er slimme sloten bestaan die gebruik kunnen maken van een Wi-Fi verbinding. Dit soort sloten bieden ook de mogelijkheid om op afstand bediend te worden. Je zou dan bijvoorbeeld de deur kunnen openen voor bekenden die voor de deur staan terwijl je zelf niet thuis bent. De slimme sloten die je kunt openen met een mobiele app geven ook de mogelijkheid om iemand een digitale sleutel naar hun telefoon te sturen. Zo kan je een persoon beperkte periode toegang tot het huis verschaffen. Na deze periode wordt de toestemming automatisch weer ingetrokken.

Zoals je ziet staan er op het gebied van sloten en beveiliging een hoop veranderingen te wachten. Het woon idee van de slotenmaker uit Hoofddorp laat al verschillende mogelijkheden zijn die nu al bereikt zijn met slimme sloten. Ongetwijfeld komen hier de komende jaren nog veel meer mogelijkheden bij.

Additional Info

  • afbeelding 1: smart lock 03.png
  • afbeelding 2: smartlock 02
  • afbeelding 3: smartlock 01.png

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin