Tuinaccessoires uit Scandinavië

7 maart, 2016

De Scandinavische inrichting wordt steeds populairder, ook in de tuin. De minimalistische, witte stijl heeft een rustgevende werking, die in ons drukke bestaan van vandaag de dag meer dan welkom is. In dit artikel vertellen we met welke accessoires jij je tuin een Scandinavische touch geeft.

Zoals gezegd voeren in een Scandinavische inrichting witte tinten de boventoon. Deze witte kleuren worden afgewisseld met industriële materialen als beton en zink. Om ervoor te zorgen dat het niet te kil wordt, bevat een Scandinavische inrichting ook veel accenten van felle kleuren. Door dit kleurenpallet terug te laten komen in buitenartikelen als potten, bakken, manden, vazen en lantaarns doe je al een hele stap in de richting van je eigen Scandinavische tuin. De felle accenten komen meestal tot uiting in kleedjes, kussens, bontjes, etc.

Grafische prints

Een Scandinavische inrichting kenmerkt zich niet alleen door het gebruik van bepaalde kleuren, maar ook door het gebruik van veel grafische prints. Zorg in je tuin dus ook voor enkele kleedjes en kussentjes met blok-, streep- of ruitmotieven. Tuinaccessoires met deze prints in combinatie met bovengenoemde kleuren vormen een heel rustig geheel.

Posters en signs

Tot slot wordt er in een Scandinavische tuin veel gebruik gemaakt van posters en signs met mooie afbeeldingen en quotes. Deze kenmerken zich vaak door een simplistische vormgeving in de bekende Scandinavische kleuren. Hang er hier ook een aantal van op in je tuin. Daarnaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van persoonlijke elementen. Het gebruik van grote canvasdoeken met familiefoto’s of je favoriete kunst is om die reden ook heel populair in de Scandinavische tuin. Meer inspiratie nodig voor Scandinavische tuinaccessoires? Breng dan een bezoek aan Fonteyn.

Additional Info

  • afbeelding 1: fonteyn Tuinaccessoires uit Scandinavie 1
  • afbeelding 2: fonteyn Tuinaccessoires uit Scandinavie 2

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin