Verantwoord klussen

12 maart, 2015

Zodra de temperaturen weer wat omhoog gaan, heeft men over het algemeen ook meer zin om weer in het huis aan de slag te gaan. Dus worden nu eindelijk, terwijl alle deuren en ramen openstaan, alle klusjes opgepakt die waren blijven liggen. Zoals het schilderen van de kozijnen of de muren een fris nieuw kleurtje geven.

Of misschien heb je deze winter inspiratie opgedaan op deze website en ga je de hele woonkamer verbouwen. En, omdat het dan toch een troep wordt meteen ook maar een nieuwe keuken erin. Die is al zo lang aan vervanging toe!

Dus de kluskleren worden uit de kast gevist. Die al jaren oude spijkerbroek vol met verfvlekken en behangerslijm en die aftandse trui vol scheuren en vetvlekken van de fietsen schoonmaken. Je herkent het vast wel.

Maar die kleding bieden totaal geen bescherming voor de klussen die je gaat doen. Zodra je de woonkamer gaat verbouwen en zelf meubelen maakt of het stopcontact op een andere plek monteert, brengt dat gevaar met zich mee, hoe wel dat misschien voor te stellen is. Een klus als deze doe je nou eenmaal niet dagelijks, en vraag je het aan de mannen en vrouwen die deze klussen wel dagelijks doen, dan zal je zien dat zij zich anders kleden.

Een aantal kleine aanpassingen zijn genoeg om aan je eigen klus te kunnen beginnen. Schaf om te beginnen een paar goede en stevige werkhandschoenen aan. Daarnaast is een stevige overall aan te raden. Deze is ervoor gemaakt om vuil te worden, en de speciale stof zorgt ervoor dat een afbreekmesje of een splinter geen kans heeft om door de stof te komen. Klus dit jaar veilig en verantwoord, des te meer kan je van het resultaat genieten!

Additional Info

  • afbeelding 1: verantwoord klussen.png

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin